Mide kanserine botoks

Yaşlanmanın izlerini silen botoks, kanserle mücadelede önemli rol oynuyor. Uzmanlar botoksun mide kanserinde tümörleri yok ettiğini belirtiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 00:28
Mide kanserine botoks

İÇİNDEKİLER

Amerikalı ve Norveçli bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, güzellik merkezlerinin gözdesi botoksun mide kanseri tedavisinde etkili olabileceği gösterdi. Sinirlerin kanser kök hücrelerini kontrol ettiğini belirleyen bilim adamları, sinir akışının durdurulmasının tümörün büyümesini engellediğini saptadı. Kanser tedavilerinde çığır açacak nitelikteki bu buluşun mucitlerinden Timothy Wang, botoksla birlikte kanserli hücrelerinin büyümesinin engellendiğini vurguladı.

YAŞAM SÜRESİNİ UZATIYOR

Bilim adamları, mide kanserine yakalanan farelere 4 farklı yöntem kullanarak sinir akışını ortadan kaldırdı. Farelerdeki tümörün büyümesini önleyerek tedavinin etkisini artırdı. Ayrıca botoks ve kanser ilaçlarının birlikte kullanılması farelerin yaşam süresinin kemoterapiye göre yüzde 35'e kadar uzamasını sağladı. Araştırmaya imza atan uzmanlar "Fareler üzerinde yapılan bu deney çok yakında insanların tedavilerinde yer alacak. Kanserle mücadele de botoks, yardımcımız olacak" şeklinde konuştu.

BUNLARI YiYiN
SARIMSAK: Antibiyotik özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanın akışkanlığını sağlayarak kolesterolü düşürür. Mide kanseri, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı korur. DOMATES: Kanserden koruyucu, zihinsel ve bedensel yaşlanmayı yavaşlatıcı özelliğe sahiptir. C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması bağırsak kanseri riskini azaltır. TAHILLAR: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılım sürelerini hızlandırırlar. FASULYE: C vitamini ve beta karoten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. SOĞAN: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve sülfür ile mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etki sağlar.