Yemeklere, salatalara hem renk hem de tat veren kırmızıbiber sağlığımıza da tat katıyor. ABD'li bilim adamlarının araştırmasına göre, bibere acı tadını veren
kapsaisin adlı maddeyi içeren
kırmızıbiber kanser riski azalıyor, yaşam süresi ise yüzde 30 oranında artıyor. Ömre ömür katan bu mucize besinin
kalbi de koruduğunu belirten uzmanlar, konuyla ilgili şöyle konuşuyor:
"Ömrü uzatan kırmızıbiber tansiyonu da dengeliyor. Düzenli olarak sofralarında bulunduran kişiler hem sağlığına sağlık katıyor hem de zayıflamaya yardımcı oluyor."
BAĞIRSAKLAR GÜVENDE
Sağlığa sayısız faydaları bulunan kırmızıbiberin son yıllarda hazır gıdaların tüketimiyle artan
bağırsak kanserine karşı da kalkan olduğunu belirten uzmanlar, bol bol tüketilmesini öneriyor.