Mideye kokulu düşman

Ramazan'da mide rahatsızlıklarında artış görülüyor. Prof. Dr. Mocan 'Özellikle reflü hastaları naneden uzak dursun' uyarısında bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2014 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 00:23
Mideye kokulu düşman

İÇİNDEKİLER

İftar ve sahurda yanlış beslenme mide hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Özellikle reflü hastalarının Ramazan'da yediklerine daha da dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "En sık rastlanan belirti yanmadır. Yeme alışkanlıkları, fazla kilo, erkeklerde sıkı kemer bağlama, kadınlarda sıkı korse takma, stres, sigara en büyük sebeplerdir" diyor.

FAZLA KİLOLARA DİKKAT!
Fazla kiloların da, reflüyü artırdığını belirten Prof. Dr. Mocan, reflü hastalarına şu beslenme önerilerini sıralıyor: Yemekte yağlı, ağır, acılı yiyeceklerden uzak durun. İftarda sık aralıklı, az miktarda yemek yiyin. Gazlı ve asitli içeceklerden uzak durun. Çikolata, çiğ soğansarımsak, domates, salça, ketçap, nane gibi reflü ataklarını tetikleyen besinlerden uzak durun. Gece yeme, reflüyü arttıran etmenlerin başında gelir. Gece yatmadan en az 2 saat önce yemek yemeyi bırakın.