Mideni acıtma

Ramazan'da kızartma, acı, ekşi ve baharatlı gıdalar, mideyi yakıyor Mide duvarındaki çatlak ve yaralar, gastrit ile ülsere dönüşüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2014 Güncelleme 09 Temmuz 2014, 00:05
Mideni acıtma

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek istiyorsanız, beslenmenize dikkat etmelisiniz. Prof. Dr. Ziya Mocan, sahurda yumurta, ceviz, et, süt ve yoğurt gibi protein ağırlıklı gıdaların tüketilmesini önerdi. Kızartma ve şeker yükleyici yemeklerden kaçınılmasını isteyen Prof. Dr. Mocan, şu tavsiyelerde bulundu: "Acı baharatlı, ekşi yiyeceklerden uzak durun. İçi asit dolmuş mide sizden yiyecek beklerken, siz ikinci bir asit kaynağı yıpratıcı yiyecekler gönderirseniz, mide duvarını yaralayacak gıdaları tüketirseniz, bu mide duvarında birkaç gün sonra bir sürü yaralar ve çatlaklar açılır. Hiç mide şikayeti olmayanlar bile ülserle karşı karşıya gelebilir. Bu zararlı gıdaları boş değil tok mideyle yemek gerekir."