'HARARETİ ALIR'
Ayrıca uzmanlar asitli içeceklerden ziyade meyan kökü şerbeti tüketilmesi tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak meyan şerbetinin harareti aldığını da belirtiyor.
Meyan köklerini akan suda az bir süre yıkanarak tozlarından arındırın. Rengini ve tadını vermesi için temiz bir tülbende sarın. 2 litre suyun içine bırakın. 3-4 saat bekletilen kökleri tencerenin içinden çıkartın. Konulan meyan miktarı ve istenen dem seviyesi bekleme süresini belirler. Ancak demli olması halinde su eklenerek açılabilir. Elde edilen şerbetin içinde tortu olabileceği düşüncesiyle tel bir süzgecin üzerinde, tekrar süzdürme işlemi yapılır. Berraklığı korumak için dipteki bir parmak kalınlığındaki tortulu kısmını süzdürmeyin. Arzu edilirse kokusunu değiştirmek için içerisine çubuk tarçın ve 2-3 karanfil veya nane yaprakları ile buz konularak servis edilebilir.