Dişlere karalahana

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2014 Güncelleme 02 Temmuz 2014, 00:00
Dişlere karalahana

İÇİNDEKİLER

Çok besleyici bir sebze olan karalahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını artırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Taze karalahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücudun direncini artırır ve zararlı bakterileri öldürür.

KANSERE KONDURANGO

Kondurango Güney Amerika'da yüksek kesimlerde yetişen bir ağaçtır. Gövde kabukları kurutularak ilaç olarak kullanılır. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir. Kanamayı durdurucu ve kanser hücrelerini yok edici etkileri de bulunur. Bunun dışında mide rahatsızlıklarına da iyi gelir.

KUŞBURNU KUVVET VERİR

Kuşburnu başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını düşürür. Kansere karşı koruyucudur.

AĞRI KESİCİ KESTANE

Kestane B1, B2 ve C vitamin açısından çok zengindir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Kestanenin kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır, baş ağrısını keser, ateşi düşürür.

GELİNCİK ASTIMA İYİ GELİR

Gelincik bitkisinin çiçeği yatıştırıcıdır. Tadı acı olduğu şurubu yapılan gelincik, uykusuzluk çekenlere faydalıdır. Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir. Öksürüğü ve öksürüğün boğazda yaptığı gıcığı keser. Aynı zamanda yanıkları iyileşmesini hızlandırır.

KARACİĞERE KUDRET NARI

Kudret narı gastrit ve ülserin en iyi ilaçlarındandır. Şeker rahatsızlığı olan kişiler için de oldukça faydalıdır. Kan şekerinin kontrol altında tutar. Karaciğeri destekler. Aynı zamanda antibiyotik etkiye de sahip olan kudret narı tümörün büyümesini durdurur.

KANSIZLIĞA YER ELMASI

Yer elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vücut direncini artırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Romatizma ve mafsal ağrıları hafifletmede etkilidir. Aynı zamanda cildi de güzelleştirir.

MİDE DOSTU KAKULE

Kakule zencefilgiller familyasından bir bitkidir. Meyveleri tamamen olgunlaşmadan toplanır. İçeriğinde sineol, terpineol ve asetat vardır. Araştırmalara göre mide için faydalıdır. Mide gazlarını giderir, gastirit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.

ÖKSÜRÜĞE OKALİPTÜS

Solunum yollarına ferahlık veren okaliptüs, öksürüğü kesmede etkilidir. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Nezleye iyi gelir. Ateşi düşürür. Vücudu kuvvetlendirir. Bronşite ve diğer solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.