Bebegini seven şekeri bıraksın

Prof. Dr. Canan Karatay hamilelere özel olarak hazırlanan diyetlere savaş açtı. Karatay "Hamilelerin şeker tüketmesi tehlikeli ve zararlıdır" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2014 Güncelleme 09 Haziran 2014, 01:46
Bebegini seven şekeri bıraksın

İÇİNDEKİLER

Neden hamilelere şeker yüklenmesini doğru bulmuyorsunuz? Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapar. İnsülin gebelerde ay ilerledikçe yükselir.
Bu yüzden hamilelerin 24 haftadan sonra yükselen kan değerleri insülini mutlaka olur. Bu vücuttaki hormonal değişiklikliğin sonucudur. Hamilelerde insülin eksikliği yoktur. Aksine insülin fazlalığı vardır. Hamile olanlara şekerli gıdalar vermenin ne gibi zararı olur ki? Hamilelere şeker yüklemesi yapmak tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 kilo bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir.
Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılanların yüzde 80'ini fenalaşıyor. Neden yağlı yiyecekleri önerdiğiniz için eleştiriliyorsunuz? Yapılan araştırmalardan haberdar olmadıkları için.
Diyet programları ilk başta protein öneriyor.
Yalnız protein yediğin zaman vücut birden bire çöküyor.
Kilo veriyorsunuz ama vücudun metabolizması alt üst oluyor. Fındık, fıstık hiç verilmiyor.
Onlar kalp hastalığını, şeker hastalığını, damar sertliğini önlüyor.
Bilmiyorlar da ondan konuşuyorlar. Hastalıkların artmasıyla tüketilen besinler arasında bir bağlantı var mı? Evet var. Hastalıkların sebebi Omega 6 dediğimiz çabuk bozulan bitkisel yağların fazlalığıdır.
Sağlıklı yağlar, doğal köy tereyağı, sızma zeytinyağı ve doğal balık yağıdır. Bunlara dikkat edilirse elbette ki hastalıklar da bağlantılı olarak azalır. Yağlı yiyeceklere neden olumsuz yaklaşılıyor? Bakın bunlar hep "Yağ yersen yağlanırsın" görüşünden çıktı.
Böyle bir görüş yanlış. Artık görüldü ki trans yağ dediğimiz bozuk yağlar tehlikeli.
Geçen sene İsveç Sağlık Bakanlığı artık az yağlı diyet uygulaması önerisini reddetti.
Çünkü hastalıkların sebebi yağlar değil, şekerlerdir.
İnsülin şekeri yağ olarak depo edilir.
Yağ, yağ olarak depo edilmez. Bu çalışmalardan haberleri yoksa beni ilgilendirmez. Kolesterol konusunda söylediklerinizi açıklar mısınız?
İyi mi kötümü? Kolestrol yağ değildir, tehlikeli de değildir. İyi ve kötü kolestrol diye birşey yoktur. Her zaman iyidir ve hayatidir. Düşük kolestrol ölüm sebebi.
Kolestrol ve hayvansal yağ kalp hastalıklarını önler.