BAĞIŞIKLIK sisteminin bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkan sedef hastalığı saçlı deride, tırnakta, elde, ayakta, gövdede, dizde, dirsekte görülebiliyor. Doğru beslenmenin sedef lezyonlarında hafiflemeye yardımcı olacağını belirten
Prof. Dr. Ziya Mocan sedef hastalarına şu öneride bulunuyor:
Soğan, sarımsak, tavuk, deniz mahsulleri, buğday tohumu, kepek, ton balığı, domates ve brokolide bulunan selenyum sedefli hastalarda yaygın görülen pul pul kepeklere karşı yardımcı olur. Yağlı balık yemek sedef hastalığında alevlenmeyi önler. Yağlı balıklar, aynı zamanda ağır sedef hastalıklarında kullanılan D vitamini açısından zengindir.
Kereviz, maydanoz, marul, misket limon içerisinde bulunan psöralenler maddeleri, cildi güneş ışığına daha duyarlı bir hale getirerek sedefli hastalara yardımcı olur.
Sıkı rejimlerden uzak durun, aç kalarak zayıflamaya çalışmayın.
Yavaş bir şekilde kilo verin. Bol beta-karotendan zengin ıspanak, marul, lahana, havuç, şeftali, kayısı gibi besinleri yiyin. Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olabilir.
C vitamini zengini portakal, greyfurt gibi meyveler tüketin. Bunun yanı sıra E vitamini zengini kivi, mango, domates içerdiği antioksidanlar ile cildin yenilenmesini sağlar.