Güzelliğine düşkün kadınlar dikkat! Doğal gıdalarla hem sağlıklı hem de güzel olabilirsiniz. "Yanlış beslenme, ciltte solgunluk kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder.
Cilt kurur ve çabuk yaşlanır" diyen
Prof. Dr. Ziya Mocan, "Doğru beslenme ile, cildimizin gençliğini ve güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak mümkün" şeklinde konuşuyor.
Anavatanı Avustralya olan, ülkemizdeki fındığın 2 katı büyüklüğüne sahip
acı fındığın cilt dokusunu güçlendirdiğine dikkat çeken
Prof. Dr. Mocan doğal iksirleri ise şöyle sıraladı: PANCAR: İçeriğindeki C vitamini yüzdeki kılcal damarların duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Cildi canlandırır. AVOKADO: Kuru ciltler için birebirdir. Kuru, yıpranmış, yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir. HAVUÇ: Bol miktarda A vitamini içeren havuç, çok iyi bir sivilce ilacı ve bağırsak temizleyicisidir. ELMA: Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildin berraklaşmasını sağlar. BALIK: Haftada üç kez yağlı balık yemek, kuruluğu ve kızarıklığı azaltarak cildinizin temiz kalmasını sağlar. KAVUN: Cildinizin rengi donuksa, günde birkaç dilim kavun yemek iyi gelecektir. Ayrıca dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır. Ciltteki pullanmayı önler. DUT:
: Kırışıklıklara iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirmede etkili antioksidan içerir. YOĞURT: Cilde parlaklık kazandıran yoğurttaki faydalı laktobasiller, doğal florayı korur. AYNISAFA ÇİÇEĞİ: Cilt hücrelerinin gelişimini arttırır. Güneşten etkilenmiş cildi yumuşatır. MAYDANOZ, ISIRGAN: İçerdiği antioksidan ve C vitamini ile cildin genç kalmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda cildi sıkılaştırır. KEKİK: Kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. ROKA: Koyu renkli halkalar ve sivilceler için; ıspanak, roka, karahindiba, marul gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler yiyin. NAR: Cilt kırışıkları için; nar, çilek, böğürtlen tüketin.