Damar açan tahin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2014 Güncelleme 21 Mart 2014, 01:17
Damar açan tahin

İÇİNDEKİLER

Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı hale gelmiş şeklidir. E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücüdür. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Gelincik astıma iyi gelir
Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Çiçekler güneşte ve mümkün olduğu kadar çabuk kurutulur. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirici etkisi vardır. Çiçeklerini su içinde güneşte bekletilerek şerbeti çıkarılır. Gelinciğin şerbeti ise nefes darlığı, astım ve bronşitte
rahatlık verir.

Ecza dolabı kuru erik
KURU erik bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıklarına iyi gelir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi de bulunmaktadır.

Karnabahar beyni çalıştırır
BESLEYİCİ bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü arttırır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetlerini ise azaltır.

Öksürüğe vanilya
ÇOK az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Cinsel isteği arttıran vanilya, sinirleri yatıştırır. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

Okaliptüs ferahlatır
SOLUNUM yollarına ferahlık verir, öksürüğü keser. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Ateşi düşürür. Vücudu kuvvetlendirir. Bronşit ve diğer solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.

Sindirime karabiber
KARABİBER dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önler. Cinsel gücü arttırır. Kansızlığa karşı
ise oldukça faydalıdır.