Kişniş güç verir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2014 Güncelleme 19 Mart 2014, 01:28
Kişniş güç verir

İÇİNDEKİLER

KİŞNİŞ otu, kara kimyon olarak da adlandırılır. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Cinsel gücü arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve adet kanamalarını düzenler. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntı ve baş dönmesini önler. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarına karşı etkilidir. Kusmayı önler.

Pisikolojik mucize...
KEDİOTU kökü temizlendikten sonra parçalanıp kurutularak kullanılır. Kökünden elde edilen esans baş dönmesi, taşıt tutması ve heyecanlanma hallerinde faydalıdır. Sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etki gösterir. Sinirsel baş ağrılarına, çarpıntılara ve uykusuzluğa
da iyi gelir.

Güvercin kökü iştah açar
GÜVERCİN otu, tropikal iklimlerde yetişen, kısa boylu bir ağaçtır. Bitkinin kurutulan kökleri kaynatılarak kullanılır. Güvercin otu, iştah açar. İshal kesici etkisi ile dizanteride faydalıdır. Mide sorunlarına karşı etkilidir. Ancak fazla kullanıldığı takdirde mideyi ağrıtabilir.

Pişiklere kibrit otu
KİBRİT otunun başakları kurutulduktan sonra toz haline getirilerek kullanılır. Bebek pişiklerini iyileştirmeye yardımcı olur. İdrar söktürücü ve bağırsak spazmını çözücü etkiye sahiptir. Mesane iltihaplarını giderir. Romatizma ve gut şikayetlerine karşı faydalıdır.

Cilde kırlangıç otu
KIRLANGIÇ otunun çiçekleri, cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Siğil ve nasır şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Öksürüğü azaltır ve balgam söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Spazm çözücüdür. Kanı temizler ve kan yapımını destekler.

Akasyada nefes var
AKASYA ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılır. Kuru akasya yaprağı kaynatılıp içilirse vücudu terletir ve soğuk algınlığına iyi gelir. Ayrıca akasya yapraklarından hazırlanan çay, zihinsel yorgunluğa da birebirdir.

Egzamaya margarit
PAPATYANIN bir türü olan margaritin çiçeklerinden hazırlanan çay, özellikle deri hastalıkları için faydalıdır. Bu mucizevi bitki, Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak ve karaciğer hastalıklarında da faydalıdır.