Cinsel güç kestanede

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2014 Güncelleme 07 Ocak 2014, 00:00
Cinsel güç kestanede

İÇİNDEKİLER

Besleyici değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından zengindir. Cinsel gücü artırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşme süresini hızlandırır. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kan dolaşımını düzenler. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye faydalıdır. İshali ise keser.

Öksürüğü kesiyor
Çam sakızı, öksürüğü giderir. Akciğer iltihaplarına faydalıdır. Sesi açar. Mideye kuvvet verir. Eğer gül yağı içinde kavrulup yenilirse, göğüs ve akciğerden gelen kanı keser. Akciğer yanmalarına iyi gelir. Çam sakızı, yaraların üzerine sürülürse iyileştirici etki gösterir.

Romatizmaya ardıç
C vitamini içeren ardıç, idrar söktürücü ve terletici özelliği ile soğuk algınlığı, kalp yetmezliği gibi hastalıklarda kullanılabilir. Romatizmaya iyi gelir. Burkulma ve çarpma gibi kazalarda ağrı kesici etki eder. Gut hastalığında ve çeşitli kas ağrılarında oldukça faydalıdır. Çay olarak doktor kontrolünde tüketilir.

Vücuda kuvvet verir
Bakla, vücuda kuvvet verir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardım eder. Kan şekerini dengede tutar. Göz sağlığını korur. Adet kanamalarını kolaylaştırır. Bakla suyu ile yüz yıkanırsa cilt güzelleşir. Yaşlanma etkileri azalır.

Böbrek taşlarını düşürür
Potasyum, demir, A ve C vitamini barındıran ayrık otu, kanı temizler. Vücudu gevşeterek rahatlatır. Bağırsak kurtlarını düşürür. Böbrek ve mesanede meydana gelen taş ve iltihapları iyileştirir. Kan tükürmeyi önler.

Kalbin dostu mısır
Mısır tam bir vitamin deposudur. B1, B5 vitamini, folat ve niasin içeren mısır, kolesterolü düşürür. Kolon kanseri riskini azaltır. Sindirim sistemi ve kalbe faydalıdır. Kalp ritmini düzenler. Stresin etkilerini ise en aza indirir. İyi bir uyku vericidir.

Hücreleri yeniliyor
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Hücrelerin yenilenmesinde, doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir. Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Cildi besler, saçları korur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı savaş açar. Kalp krizi riskini ise azaltır.

Kan yapımını artırır
Kayısı, beynin düzenli çalışmasını sağlar. Karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamir eder. Kemiklerin ve dişlerin daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar. Kan yapımını artırarak kansızlığa engel olur. Üreme sistemi üzerinde olumlu rolü bulunur.