Fındık fıstık ömrü uzatıyor

Kuruyemiş hayat kurtarıyor. Protein ve mineral deposu yemişler, kalp krizinden ölüm riskini yüzde 30 düşürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2013 Güncelleme 22 Kasım 2013, 01:59
Fındık fıstık ömrü uzatıyor

İÇİNDEKİLER

Kuruyemiş ölüm riskini azaltıyor, kalp krizi ve kanser riskini de düşürüyor.
Amerikan "New England Journal of Medecine" dergisinin yaptığı araştırma sonucunda her gün 28 gram kuru yemiş yemek, ölüm riskini yüzde 20 azaltığı ortaya çıktı. Yer fıstığı, badem, ceviz, antep fıstığı ve fındık tüketmek kalp krizi riskini yüzde 30 oranında, kanser riskini de yüzde 11 oranında düşürüyor.

KİLO VERDİRİYOR
Kuru yemişin faydaları bununla da sınırlı değil. Ayrıca kuru yemişlerin içerisinde bulunan, doymamış yağ asidi, yüksek kalite protein, lif, vitamin ve mineraller, kalbi koruyor, kanseri önlüyor, iltihap söküyor ve gençleştiriyor. İşte bazı kuruyemişler ve faydaları... n Antep fıstığı: Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
Badem: Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. Kansere yakalanma riskini azaltır. Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
Ayçekirdeği: Damar sertliğini giderir. Cinsel arzuyu artırır. Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
Fındık: İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
Kuru incir: Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yaşlılarda kemik erimesini önler.
Kuru kayısı: Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
Kansızlığa engel olur. Kalp kaslarını kuvvetlendirir.
Leblebi: Anne sütünü artırır. Mideyi rahatlatır. Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir. Tokluk hissi verir.