Aşure yemek kanserden korur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2013 Güncelleme 14 Kasım 2013, 00:00
Aşure yemek kanserden korur

İÇİNDEKİLER

Muharrem ayı vesilesiyle yapılan aşurenin sağlık açısından da bir çok faydası ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Sunay Kütük, tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriğine sahip aşurenin emziren annelerin sütünün artmasını sağladığını ve aşurenin kendi içeriğinde bulunan malzemelerin yanı sıra üzerini süslemekte kullandığımız portakal, nar gibi meyvelerde C vitamini ve antioksidanları içerdiği için kanser önleyici etkiye olduğunu kaydetti.

SAKİNLEŞTİRİR
Kütük, "Aşurenin içinde bulunan buğday, zihin yorgunluğu ve sakinleştirir, aynı zamanda bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.