Karın ağrısı kanser belirtisi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2013 Güncelleme 12 Ekim 2013, 00:00
Karın ağrısı kanser belirtisi

İÇİNDEKİLER

* Hocam, dediğiniz gibi ufakken nezle, grip geçirmişim ve o zamandan beri kulağım tıkanık. Damla veriyor doktorlar geçiyor ama sonra tekrar aynısı oluyor. Sağ omzumda da sırtımda ağrı oluyor. Karaciğerde de rahatsızlık var, kan yetmiyor, kan üretmiyor. Acaba o da tetikliyor olabilir mi kulağımdaki ağrıyı? Ne yapmam lazım? Çok rahatsızım artık bu durumdan, sinir, stres bile yapmaya başladı!
Kan yetmemesi ve karaciğer rahatsızlığı tarifin çok önemli. Kansızlık durumunda iç kulak dolaşımı bile etkilenebilir. Ama dış kulak yolu tıkanıklıkları bununla ilgili olmaz. Dış kulak yolu tıkanıklıkları hassas ciltlerde, alerjilerde, mantar gibi uzun süren enfeksiyonlarda, kulağı yabancı maddelerle kaşımalarda ortaya çıkabilir. Sağ omuz ve sırt ağrısının aynı anda olması lif-kaskemik yapınızın aşınmasıyla ilgisi var. Yaşınızı, mesleğinizi ve geçirdiğiniz hastalıkları öğrenmemiz iyi olur. Birden fazla hastalığa sahip bedenlerde huzursuzluk, hastalık depresyonu ortaya çıkabilir. Sinirlilik, tahammülsüzlük olabilir. Sabırsız tedavimiz yok. Sabretmek birinci tedavi kuralıdır. Gayrete devam.

* Nafiz Hocam, 39 yaşındayım. Cinsel organımda siğil, sivilce gibi değişiklikler var. Gazetelerde kanser yapar diye okudum. Kanser olmaktan korkuyorum. Parça aldırmak zorunda mıyım? Kanser olursam ne yaparım?
Yağmur yağmadan ıslanmaya başlamışsın. Panik ve korku hastalıkların temelidir unutma. Korkular bağışıklık sistemimizi bozar. Sonrada hasta oluruz. Sakin ol. Önce her cinsel organ siğili kanser yapmaz. Senin hastalığının tanısının konması lazım. Hemen kadın hastalıkları uzmanına git. Korkulu rüya görmektense uyumamak daha iyidir derler. Hemen tanı koyalım, sıkıntılarına çare bulalım. Cinsel organ siğillerini genellikle 'human papilloma virüs (HPV)' dediğimiz virüs yapar. Bazı HPV tipleri, rahim ağzında kansersi değişikliklere, rahim ağzı, penis ve makat kanserlerine neden olabilir. Bazı HPV tipleri ise kanser riski taşımaz. Basit siğil yapar.

* Nafiz bey merhabalar. 29 yaşındayım. Adetlerim düzenli. Ablam evli ve benden 7 yaş büyük. Rahim ağzında kanserden şüphelendiler. Rahim kanseri olanlar nasıl anlar?
Rahim ağzı kanseri için doktorunuzun kontrolünde "yayma" dediğimiz rahim ağzı hücre incelemesi yapılmalıdır. Ayrıca kokusuz ve koyu renkli akıntılar, cinsel ilişki sonrası kanamalar, normal düzenin dışındaki vajinal kanamalar, menopoz döneminde kanama olması ve karın ağrısı rahim ağzı kanserinin işaretleri olabilir. Kaldı ki hiçbir belirtide vermeyebilir. Düzenli kontrollerini yaptır. En iyisi ve tedbirlisi budur