TARÇIN ŞART
Tarçın, yeşil çay, ananas en metabolizma hızlandıran en önemli besinlerdir. Tarçını yarım yağlı sütünüze 1 tatlı kaşık kadar ekleyebilir ya da kabuk tarçın olarak da bitki çaylarında kullanabilirsiniz. Her gün 1-2 dilim taze ananas ve 2-3 fincan yeşil çay tüketmelisiniz.
Greyfurt: Soğuk algınlığı ve gribe karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir, diş ve diş eti hastalıklarını önler. Metabolizmayı hızlandıran greyfurt, ağız kanserinden de korur.
Sirkencübin: Osmanlı ve Mevlevi mutfağında sıklıkla kullanılan, sirke ve bal karışımından oluşan sirkencübin, yemeklerden önce bir bardak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır.
Acı baharat ve yeşilbiber: Eğer midenizde bir problem yoksa yemeklerde, salatada ve hatta yoğurdun üzerine bile bol bol dökerek tüketin.
Badem: Metabolizmayı hızlandırır ve tok tutar. Yağlı tohumlar grubundan olduğu ve yüksek kalori içerdiği için günde 10 adeti geçmemek şartıyla tüketilebilir. Hamilelerin sütünü arttırırken, cildi de güzelleştirir.