Migren ağrısı sofrada başlar

Kusma noktasına varacak baş ağrısına sebep olan migreni yediklerinizle durdurun. Ceviz, süt ve ıspanak baş ağrısından korurken alkol ve konserve gıdalar ağrıyı şiddetlendiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2013 Güncelleme 01 Eylül 2013, 00:00
Migren ağrısı sofrada başlar

İÇİNDEKİLER

Neredeysa 3 kişiden birinde görülen, bulantı, kusma, ışığa ve sese aşırı duyarlılık gibi belirtileri olan migren hastalığı, yediklerinizle kabusunuz olmaktan çıksın. Anneden geçen yatkınlık, cinsiyet, yaşam ve iklim koşulları gibi çok çeşitli faktöre bağlı olarak ortaya çıkan migren, dört saatten üç güne kadar uzayabilen baş ağrısı atakları ile kendini gösteriyor. Rüzgar, klima, açlık, fazla veya az uyku, stres, fiziksel efor, sigara dumanlı ortam ya da fazla ışıklı ortamlar yanı sıra gıdaların da migrenin belirleyicileri olabileceğini belirten uzmanlar, yediklerinize dikkat ederek ağrının olmasına engelleyebileceğinizi ya da hafifletebileceğinizi kaydetti.

KADINLARDA DAHA ÇOK
Uzmanlar, bu ağrılı hastalığın kadınlarda erkeklere oranla 2 kat fazla görüldüğünü ifade ediyor. Yediğimiz yiyeceklere reaksiyon veren migren için uzmanlar, "Baş ağrınız başlamadan önce ne yediğinizi not alın ve sizi neyin etkilediğini bulun. Böylece ağrılardan kurtulun" dedi.

İYİ GELEN GIDALAR
Koyu yeşil sebzeler (brokoli, ıspanak, lahana)
Fındık
Badem
Kabak çekirdeği
Ceviz
Tam buğday ekmeği
Ton balığı
Kuru erik
Kuru kayısı
Kuru üzüm
Süt ve süt ürünleri
Yoğurt suyu
Kırmızı biber
Kırmızı et

TETİKLEYENLER
Alkollü içecekler
Sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon gibi şarküteri ürünleri
Konserveler
Yağlı ve baharatlı yiyecekler
Maya
Ekşi krema
Fıstık ezmesi
Hazır çorba gibi işlenmiş gıdalar