Ağız kokusuna dereotu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:48
Ağız kokusuna dereotu

İÇİNDEKİLER

Dereotu; yatıştırıcı, hazmettirici ve gaz söktürücüdür. Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım çay kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir. Dereotu çayı da karın ağrısı, idrar yapamama veya bağırsak yanmasına iyi geliyor.

Karanfil güç verir
Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve barsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önleyen karanfil, cinsel gücü de arttırır ve hamile kalmayı kolaylaştırır. Bedeni ve bilhassa zihni yorgunlukları giderir. Kalbi kuvvetlendirir.

Yenidünya kalbi korur
A vitamini deposu olan malta eriği (yenidünya), göz ve cilt sağlığını koruyor. Yenidünya, sindirim sisteminin de dostu. İçeriğinde bulunan antioksidan etkilere sahip maddeler, hücre hasarını önlüyor, kalp hastalıklarına karşı koruyor, enzim aktivitelerini düzenliyor.

Roka ile kuvvetlen
Bir çok faydalı minerali içeren roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü arttıran bir yeşillik. Roka, asitleri mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar. Sebze, idrar söktürür ve karındaki suyu boşaltmaya yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirir
Soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açıp öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler.

Kanamayı önlüyor
Sivri biber, mideyi kuvvetlendirir, iştah açar. Özellikle acı biberin, erkeklerde cinsel isteği arttırır. P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önler. K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durdurur.

Gribe çare
Tere, karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, gribi tedavisinde kullanılır. Kanda şekeri düşürür, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı kolaylaştırır. Bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşı korur. Ayrıca sinirleri dinlendirir.

Kalp çarpıntısına iyi gelir
Patlıcan, sinirleri teskin eder ve kalp çarpıntısını giderir. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. Bol idrar söktürür. Kanı arttırır ve kansızlığa iyi gelir.

Kereviz güzelleştirir
Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Kanı, pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasını sağlar. Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır.