Balık ile eklem iltihabından kurtul

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2013 Güncelleme 14 Ağustos 2013, 00:00
Balık ile eklem iltihabından kurtul

İÇİNDEKİLER

Haftada en az bir kez somon ya da uskumru gibi yağlı balık yemek, eklem iltihabı riskini azaltıyor. "Annals of the Rheumatic Diseases" dergisinin yaptığı araştırmasına göre, Omega-3 açısından zengin bir beslenme biçimi, kalp ve beyni korumanın yanı sıra vücutta enfeksiyon oluşumunu da engelliyor. Uskumru, sardalya, somon, alabalık ya da tonbalığı gibi yağlı balık türünü haftada 1 kez tüketenlerde eklem iltihabı riskini yüzde 35 azalırken, 2 kez tüketenlerde yüzde 50'den fazla azalıyor.