Bademciğe ahududu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2013 Güncelleme 12 Haziran 2013, 00:00
Bademciğe ahududu

İÇİNDEKİLER

Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar.

Pankreas ilacı altın otu
Altın otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çayı hazırlanır ve genelde bu şekilde kullanılır. İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Eklem ağrısını da azaltır.

Mide ağrısına çitlembik
Çitlembik ağacının meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı kullanılır. Ayrıca, çitlembik yağı çıkarılır. Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi müshil etkilidir.

Kişniş doğal viagra gibi
Kişniş otu, kara kimyon olarak da adlandırılır. Sabit ve uçucu yağlar, tanen, şekerler ve nişasta içerir. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve aybaşı kanamalarını düzenler. Kalbi kuvvetlendirir ve çarpıntıyı önler. Sinirsel baş ağrılarını da keser.

Cilt kremi deve dikeni
Deve dikeni tohumu tıbbi olarak faydalıdır. Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Antioksidan etkisi ile cilt ve prostat kanserine karşı koruyucudur.