Kemoterapiye meyve desteği

Kemoterapide sindirimin rahatlaması önemlidir. Bunun için meyve püresi, zencefil çayı, fındık ve yoğurt tüketmek gerekir. Şekerden ise uzak durun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2013 Güncelleme 10 Haziran 2013, 00:00
Kemoterapiye meyve desteği

İÇİNDEKİLER

Kemoterapinin ilk safhasında sakinleşip kimyasalların işini yapmalarını beklemelisiniz ancak ikinci safhada sindirim sisteminin biraz yardıma ihtiyacı olabilir. Bu aşamada bağırsağı koruyucu sebze ve meyveler, fonksiyonel olacaktır.

KÖTÜ BESLENME ÖLDÜRÜR
Bulantılar başladıysa papatya çayı kullanmalısınız, aç olmasanız da az az ve sık sık sağlıklı gıdalarla atıştırmalısınız. Üçüncü aşamada meyve püreli / whey proteinli (kolay sindirilebilen proteinler) soğuk içecekler harika yardımcılardır. "Kanser hastalarının yüzde 37-50'si kötü ve yetersiz beslenmeden ötürü hayatını yitiriyor" diyen Dr. Michael Murray'nin açıklamaları da bunu onaylıyor. Ekstra şekerden kaçmak gerekir çünkü kanser hücreleri şekeri sever. En iyi seçimlerden biri de şekersiz zencefil çayı ve beraberinde dört-beş tane fındık tüketmektir. Dördüncü aşamada, ölmüş hücreleri atmanın zamanı gelmiştir. Bu aşamada probiyotik süt ve yoğurt ile yeşil yapraklı sebzelere ağırlık vermelisiniz.

YAN ETKİLERİ AZALTAN BESİNLER
Mide bulantısını azaltmak için: Zencefil, papatya, nane çayları, tavuk suyu, kızarmış ekmek ve soğuk içecekler.  Sağlıklı sindirim sistemi inşa etmek için: Yoğurt, köy peyniri, whey proteini.  Demir depolarını doldurmak için: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru erik, pekmez.  Bağışıklık sistemini güçlendirmek için: Organik sebze, meyveler ve suları.  Protein depolarını doldurmak için: Soğuk denizlerde yetişmiş balıklar, organik tavuk veya kuzu, whey proteini.  Detoks için: Zencefil çayı, sarmısak, kırmızı biber, aloe vera suyu, çim filizi.

YARIN: Sağlıklı yaşam önerileri

TAYLAN KÜMELİ