Renkli şifa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2013 Güncelleme 31 Mayıs 2013, 00:00
Renkli şifa

İÇİNDEKİLER

Meyve ve sebzelerin renkleri hayatımıza olumlu yönde katkı sağlıyor. Sebze ve meyveden zengin diyetler, kanser riskini büyük oranda azaltıyor. Peki doğal besinlerin renkleri hayatımızı nasıl etkiliyor? İşte renklerine göre besinler ve yararları:

Beyaz gıdalar
Kolesterolü düşürüp, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Muz, armut, sarımsak, soğan, mantar, patates gibi beyaz renkli besinler tüketerek kalp hastalıkları riskinizi düşürmeniz mümkün.

Sarı ve turuncu
Sarı ve turuncu renkli besinler bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Göz hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor. Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı ve mısır, sarı renk besinler arasında en bilinenleridir.

Yeşil gıdalar
Yeşil renkli besinler kemikleri koruyor. Bazı kanser türlerine yakalanma riskini de azaltıyor. Yeşil renkli gıdalar arasında ıspanak, brokoli, marul, yeşil elma, salatalık, biber, taze soğan, roka gibi besinler yer alıyor.

Kırmızı gıdalar
Domates, kırmızı elma, çilek, karpuz, ahududu ve turp gibi kırmızı besinler sağlık açısından oldukça önemli. Kırmızı besinler, Alzheimer hastalığından koruyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor.

ÇOCUKLARDA BESLENME
Çocuklarda sağlıklı beslenmenin genel ilkeleri besinlerde çeşitliliğin sağlanması, yağ ve şekerin sınırlandırılması ve sağlıklı vücut ağırlığının korunması ilkelerine dayanır. Çocuk beslenmesinde şunlara dikkat edilmelidir:
Çocuk, düzenli öğün yemeye alıştırılmalıdır.
Günlük beslenmesinde tüm besin gruplarına yer verilmelidir.
Su içme alışkanlığı kazandırılmalıdır.
Ara öğünlerde süt ve meyve verilmelidir.
Hamburger yerine yağsız tost veya peynirli sandviç tüketmesi sağlanmalıdır.

YARIN: 9 SİHİRLİ MİNERAL

TAYLAN KÜMELİ