Diyabet cinselligi etkiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 00:00
Diyabet cinselligi etkiler

İÇİNDEKİLER

* Diyabet hastasıyım. İnsülin kullanıyorum. 7 yıldır cinsel ilişkiye giremiyorum. Ne yapmalıyım? Şeker hastalıkları düzensiz seyrederse erkeklerde iktidarsızlık, erken boşalma gibi bozukluklar yapabilir.
Ancak her iktidarsızlığın sebebi de bu değildir. Mutlaka düzenli diyet yaparak kan şekerini düzende tut. Günde 10-12 bardak kadar yeterince su tüket. Günde en az 1 saat egzersiz yap. Hemen üroloji muayenesi gerekli. Cinsel organın çalışmasını kontrol eden bazı ultrason ve tetkiklerin yapılması şart. Hastalığın adını koyduktan sonra tedaviyi konuşuruz.

* Kulaklarım zor duyuyor. Yukarı ve aşağı bakarken de başım dönüyor. Hasta mıyım?
Evet hastasın. Kulak zarı, işitme sinir lifi, duyma merkezi, iç kulak ile ilgili çeşitli hastalık ihtimalleri var. İhmal edersen ilerler. Hemen Kulak Uzmanına git. Vertigo, Menier hastalığı gibi çeşitli hastalık ihtimallerinin tetkik edilmesi uygun olur.

* Sperm sayımı ölçtürdüm, 42 milyon çıktı. İlişkiye girdiğim zaman tekrar sperm gelmesi için bir hafta geçiyor. İsteğim, gücüm var ama spermim yok. Nereye başvurmalıyım?
Özellikle sperm yapımında veya yapılan spermin iletilmesindeki sıkıntının belli edilmesi şart. Üroloji sonrası gerekirse iç hastalıkları da hormonal durumunu araştıracak. Çocuk sahibi olmak için sayısı kaç olursa olsun sağlıklı sperm olması yeterlidir. Ayrıca eşinin adet dönemini takip edip, yumurtalama döneminde ilişkiye girmeniz uygun olur.