Bel ağrıları kötü haberci

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 00:00
Bel ağrıları kötü haberci

İÇİNDEKİLER

* Bel ağrım var. Kime gideyim?
Öncelikle Fizik Tedavi Uzmanına git. Bel ağrısı şikâyeti herkesin aklına bel fıtığını getirse de birçok hastalık Bel Ağrısı şikâyeti ile başlar. Doktor muayenesi olmadan hemen ilaçlarla ağrıyı baskılamak uygun bir davranış değildir.

* 82 yaşında kadın. Göğsümde ağrı ve basınç oluyor. Tansiyon ve kalp hastasıyım. İlaçlarımı kullanıyorum. Ama zor nefes alıyorum...
Bir kez EKG çektirmeniz ve eski EKG ile kıyaslamamız lazım. Muayene sonrası ileri tetkik gerekebilir. TT ekokardiyografi ile akciğerdeki damarların tansiyonunu değerlendirmek gerekebilir. Aspirin gibi aldığınız ilaçlar mide ye bağlı bu tip şikâyetlere de neden olabilir. Bununla beraber Muayene sonrası akciğerler ve burun tıkanıklığı ile ilgili duruma göre diğer hastalık ihtimallerini değerlendirmek gerekecek. Hiç beklemeyin. Hemen İç Hastalıkları Uzmanına başvurun.

* Şeker hastası değilim ama zararlı diye şeker yerine tatlandırıcı kullanıyorum. Onun da bir zararı olur mu?
Her gıdanın tadı kendine özeldir. İçeceklere şeker tatlandırıcı katmak, o içeceğin doğal tadını yok etmek anlamına gelir. Her içecekte şeker tadı almaya çalışırsan içtiğin içeceğinde bir manası olmaz. Bedene gereksiz ilaç, gereksiz kimyasal madde sokmanın faydası yok. Çeşitli zarar ihtimalleri de söz konusu olabilir. Ben kullanmıyorum. Her içeceğin tadını anlamaya çalışıyorum.

* Boynumda ve dudak kenarlarımda kırışıklıklar oluştu. Nasıl geçer?
Önce egzersiz. Masaj uygulamaları, düzenli beslenme, düzenli uyku kırışıklıkların oluşmasını engeller, var olanların gerilemesini sağlar. Ayrıca geçmesi de şart değil. Bir hastalık olarak karşılığı yoksa doğal hali iyidir. Bununla beraber, botoks uygulamaları görüntüselde olsa farklılık katabilir.