Ölümcül mönü

Sağlıklı beslenme önemli ama bazı yiyecekler çok zararlıdır. Ölümcül gıdaların başında ise hamburger, patates kızartması ve kola geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2013 Güncelleme 27 Mayıs 2013, 00:00
Ölümcül mönü

İÇİNDEKİLER

Uzmanlar sağlıklı ve dengeli beslenmenin bir çok hastalığı önlediğini ve uzun yaşamın kapılarını araladığını anlatırken madalyonun öbür tarafında tehlikeli besinlerden de uzak durulması gerektiğini söylüyorlar.

En başta şeker ve tuzun rol aldığı ölümcül besinler içinde aynı zamanda kızartmalar ve katkılı gıdalar da bulunuyor.

Doğal beslenme sağlığı nasıl koruyorsa bu gıdalar ölümcül hastalıklara davetiye çıkarıyor. İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri:

PATATES KIZARTMASI
Sadece patates değil tavuk, soğan halkası gibi tüm kızartmalar içindeki trans yağ nedeniyle kalp krizi ve kansere sebep oluyor. Obezite, diyabet ve tansiyon da ekstrası...

ENERJİ İÇECEKLERİ
Yüksek kafein oranının bazı faydaları var ama az kullanımda bile tansiyon yükseltiyor ve çok vakada kalp çarpıntısına hatta kalp krizine neden olabiliyor.

PASTA
Hem şeker içeriği hem de kremasının içindeki sağlıksız margarin oranı ile vücuda atılan bir bomba gibi görünüyor. Bir anlık mutluluk için yenen bir dilim pasta diyabet, kalp damar hastalıkları ve obeziteyi beraberinde getiriyor.

POĞAÇA

Bir poğaçanın neredeyse yarısını sağlıksız margarin diğer kısmını ise en tehlikeli yiyecek sayılan beyaz un oluşturuyor.
Damaklarda kalan tadı yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı gibi vücutta oluşturduğu tahribatın yanında hiç de hesap edilmeyecek kadar az...

CiPS
Çok lezzetli olabilir... Ama zaten hiçbir besin değir taşımayan böyle bir şeyi yiyebilmek için onu lezzetli hale getirecek birçok katkı maddesi lazım. Tam bir yağ ve tuz kaynağı. Tek başına bir insanı tansiyon hastası yapmayı yeter. Ayrıca obez yapıyor.

HAMBURGER
Tam bir kalori deposu ve obeziteye sebep oluyor. Ekmeğin içindeki şeker diyabeti, katkılı köftesi tansiyonu, eklenen hazır soslar ise kanseri davet ediyor.

KOLA
İçinde sağlığa faydalı tek bir damla bile yok. Vücutta 12 organı birden olumsuz şekilde etkiliyor. Normal kola aynı zamanda şeker hastalığını yanında getirirken, diyet kolalarda da durum çok farklı değil.