Ağrı kesici mideyi üzer

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2013 Güncelleme 22 Mayıs 2013, 00:00
Ağrı kesici mideyi üzer

İÇİNDEKİLER

* Ağrı kesici kullanırken mide kanamasın diye ne yapmalıyım?
Mide ve bağırsak hastalığın var mı? Tespit et. Varsa kullanma. İlaçları tok karnına kullan. Bol su ile ilaçlarını iç. Dışkılamanı takip et. Siyah, zift gibi, kötü kokulu, ishal, terleme, solukluk, tansiyon düşmesi genel durum bozukluğu gibi durumlar olursa hemen Acil Kliniğine başvur. Kan pıhtılaştırıcı "Coumadine" gibi diğer ilaçlarla kullanma.

* 8 yıldır eklem ağrım var. Bir sürü doktora gittim. Hepsi ayrı bir şey söylüyor. Kafam karıştı. Bu kadar çok teşhis olur mu?
Olur. Romatizma hastalıklarına tanı konmasında ağrıların tarifi oldukça önemlidir. Herkese başka ağrı tarif ettiysen, ona göre bir sürü teşhis farklılığı olabilir. Şimdi otur ağrını bir daha düşün. Kâğıt kalem al. Şu dediklerimi not al; yakınmaların başlangıç zamanı, başlangıç şekli (tek eklem, birden fazla eklem), seyri (gelip geçici olması, kalıcı özellik göstermesi), süresi, etkilediği eklemler, artıran ve azaltan faktörler, istirahatte değişip değişmediği (gece ağrısı), hareketle ilgisi, önceki tedavilerin etkisi, eşlik eden başka şikâyetler (kilo kaybı, ateş) ve eşlik eden bölgesel şikâyetler (kilitlenme gibi) neler? Bunları not alınca tarih sırasına göre önceki tahlilleri ve tedavileri düzenle. Her tedavi sonrası nasıl olduğunu düzenle. Sonra iç hastalıkları uzmanını seç.

* 23 yaşındayım. 3 aylık evliyim. Eşimle beraber olmak istemeye çalışıyorum. İçimden gelmiyor. Âdetim düzenli. Hastalığım yok. Adamı da baştan bıktırmak istemiyorum. Hangi doktora gitmeliyim?
Önce İç Hastalıkları Uzmanına git. Cinsel ilişki isteğini meydana getiren en önemli hormon testosterondur. Hem erkekte hem de kadında bu hormonun azalması cinsel isteği azaltabilir. Bununla beraber Hipotroidi, kansızlık, yoğun kaygı, günlük hayattaki dertlerin, evliliğe-cinsel ilişkiye uyumun, bu konuda bilgilerin, Cinsel ilişki ile ilgili paylaşamadığın olumsuz haller gibi durumlar seni bu duruma getirebilir. Gerek olursa Psikolog veya Psikiyatrist desteği alınır.