Romatizmaya yasemin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 00:00
Romatizmaya yasemin

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de sıkça yetişen bir bitki olan yasemin, uzmanlarca şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre yasemin romatizmayı gideriyor. Mafsal ağrılarına iyi geliyor. Ateşli hastalıklarda da kullanılan yasemin ateşi düşürüyor. Kabızlığa da iyi geliyor.

LÖSEMİ İLACI BEZELYE
Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.

KİMYON SİNİRLERİ YATIŞTIRIR
Kimyon lezzetli bir baharattır. İştah açar. Hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Birikmiş gazı söktürür. Sinirleri yatıştırır. Sinirsel baş dönmelerini keser. İdrar söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür. Hamilelere önerilmez.

AYNISEFA İDRAR SÖKTÜRÜR
Aynısefa bitkisi zengin vitamin ve mineral içerir. Yapılan araştırmalara göre iyi bir temizleyicidir. İdrar söktürür. Bu özelliği ile böbreklere iyi gelir. Kişiyi terleterek zararlı maddelerin atılımını sağlar. Aybaşı kanını söktürür ve aybaşı kanamalarının normal olmasını sağlar. İştah arttırır.