Kansere kondurango

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2013 Güncelleme 14 Mayıs 2013, 00:31
Kansere kondurango

İÇİNDEKİLER

MİGRENE AVŞAR OTU
Avşar otunun kökleri kurutulup toz haline getirildikten sonra suya katılarak kullanılır. İdrar arttırıcı ve kabızlığı gidericidir. Adet söktürür. Ateş düşürücüdür. Öksürüğü keser ve balgamı söktürür. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile baş ağrısı ve migren şikayetlerini azaltır.

HERCAİ DAMARLARI KORUR
Genelde
süs bitkisi olarak kullanılan hercai menekşenin toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek hazırlanan çayı içilebilir. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Öksürüğü keser.

KANSERE KONDURANGO
Kondurango
ağacının gövde kabukları kurutularak kullanılır. En yaygın kullanım alanı iştahsızlık, mide ve sindirim sorunlarına karşı olan kullanımlardır. Bunun yanında, kansere karşı tedaviyi destekleyici olarak da kullanılmaktadır. Antioksidandır.

BRONŞİTE ÇÖVEN OTU
EczacılıktA çöven otunun öncelikle kökü kullanılır. Ayrıca, bitkinin kurutulmuş yaprakları da kaynatılarak kullanılmaktadır. Göğsü yumuşatıcı, terletici, balgam söktürücü ve ateş düşürücü etkileri ile özellikle bronşitte faydalıdır. Cilt hastalıklarında da yararlıdır.

ÇUHA ÇİÇEĞİ SİNİRLERİ ALIR
Çuha
çiçeğinin kökleri ve çiçekleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. Yaprakları da yenir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen haşlama sinirleri rahatlatır. Yağı ise özellikle Multipl Skleroz hastalığına karşı oldukça etkilidir.

PROSTATA KARŞI KEBABE
Kebabenin meyveleri kurutulup toz haline getirildikten sonra hem baharat olarak hem de ilaç niyetine kullanılır. Mikrop öldürücü etkisi ile mide ve idrar yolu hastalıklarında faydalıdır. Prostat büyümesine ve iltihabına karşı etkilidir. Karaciğere iyi gelir. Kumları eritir.

DEPRESYON İLACI OĞUL OTU
Oğul
otunun yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek hazırlanan oğul otu çayı içilebilir. Stresi azaltmakta oldukça etkili bir bitki olan oğul otu sinirleri yatıştırarak faydalı olur. Depresyon, melankoli ve iç sıkıntısını giderir.

PİŞİKLERE KİBRİT OTU
Kibrit otunun başakları kurutulduktan sonra sporları toz haline getirilerek kullanılır. Bebek pişiklerini iyileştirmeye yardımcı olur. İdrar söktürücü ve bağırsak spazmlarını çözücü etkilere sahiptir. Mesane iltihaplarını giderir. Romatizma ve gut şikayetlerine karşı faydalıdır.

KARACİĞERE BARUT KABUĞU
Barut ağacının dallarının kabukları 1 yıl bekletildikten sonra toz haline getirilerek suda kaynatılmak suretiyle çayı yapılarak içilir. Spazm çözücüdür. Sarılık, siroz gibi karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Dolaşım bozukluğu, gut, hemoroit şikayetlerine karşı da etkilidir.