İltihaplanmaya altınotu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2013 Güncelleme 30 Nisan 2013, 00:00
İltihaplanmaya altınotu

İÇİNDEKİLER

Sağlığı doğada arayanların ilacı olan altınotu, antibiyotik etkisi yapıyor. Mucize ot, safra salgısı ile mide suyunu artırıyor ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcı oluyor. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarını iyileştiriyor. Altınotu, çay olarak tüketiliyor.

Guatr ilacı börülce
Yapılan araştırmalar, deniz börülcesinin faydasını ortaya çıkarttı. Araştırmalara göre, deniz kıyısında yetişen deniz börülcesi, iyotli topraklarda yetiştiği için guatr hastalarına iyi geliyor. Hastaların mutlaka deniz börülcesi yemesi öneriliyor.

Doğal gençlik iksiri
Gençlik iksiri bulundu. ABD'li bilimadamları, hibuskus bitkisinin hücre yenilediğini ortaya çıkarttı. Araştırmacılar, C vitamini içeren bu bitkinin cildi gençleştirdiğini, yüksek tansiyonu düşürdüğünü ve kireçlenme riskini azalttığını belirtiyor.

Bitkinliği ısırın
Bahçelerde bol miktarda yetişen ısırgan, kanı temizliyor, demir eksikliğini gideriyor. Antibiyotik etkisi yapan bu ot, tüm alerjik rahatsızlıklar (bahar nezlesi dahil), egzama ve ergenlik sivilcesi sorunlarını ortadan kaldırıyor. Isırgan çay, yemek ve çorba olarak şifa dağıtıyor.

Semizotu mucizesi
Genetik bilimcilerin mucize olarak yorumladığı semizotu, beyin yorgunluğunu alıyor. Özellikle şeker hastalarının susuzluğunu gidererek, harareti önlüyor. Hazmı kolaylaştırdığı için kilo vermeye yardımcı olan bu yiyecek, uykusuzluk sorununa da çare oluyor.

Hıçkırığa rezene
Ege'de bol miktarda yetişen rezene, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılıyor. Rezene çayı, bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaç olma özelliği taşıyor. Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayı iyi geliyor.

Gribe meyan kökü
Tam 15 dakika kaynatılıp, süzülen meyan kökü, hastalıkları kökünden söküyor. Yemekten sonra 1 bardak içilen meyan kökü çayı, mide ülseri şikayetlerini en aza indiriyor. Aynı zamanda öksürük ve gribal enfeksiyonları iyileştiriyor.

Ağzınıza layık
Ağız sağlığı, hayati önem taşıyor. Uzmanlar, tüm hastalıkların habercisinin dişler olduğunu söylüyor. Bu nedenle dişler için mango bitkisi öne çıkıyor. Günlük C vitamini ihtiyacını karşılayan mango, diş etlerini güçlendirerek ağız sağlığını koruyor.

Çarpıntıya kekik...
İngiliz araştırmacılar, keskin kokusuyla dikkat çeken ve yemeklere lezzet veren kekikle ilgili önemli bir bilgiye ulaştı. Kekiğin, hastalıklara karşı direnci artırdığı, kansızlığı giderdiği ve kalp çarpıntısını kestiği açıklandı. Kekiğin aynı zamanda mikropları öldürdüğü belirtildi.