Menopoza bol balık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2013 Güncelleme 18 Nisan 2013, 00:00
Menopoza bol balık

İÇİNDEKİLER

Ortalama 47 yaşındaki kadınların girdiği menopoz süreci, kadının hayatının üçte birini oluşturur. Pek çok kadında çeşitli sıkıntılara yol açar. Menopozu daha kolay atlatmak için kadınlar beslenmelerine dikkat etmeliler...

HAFTADA iKi KERE BALIK:

Omega -3 ve omega - 6 yağ asitleri kalp riskinin azalmasına yardımcı olur. Bunun için haftada iki kez balık tüketin.

KIRMIZI ETi AZALTIN:
Fazla protein böbrek taşları, gut, yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları ile bağlantılıdır.

ŞEKERDEN KAÇIN:
Kan şekeri düzeyi sağlıklı bir menopoz için önemlidir. Şekeri kesin. Kuru baklagiller, bulgur, kepek, çavdar ve yulaf tercih edin.

ZEYTiNYAĞI:
Yemeklerinizi az yağ ile pişirin. Mutlaka sıvı yağ kulanı, tercihiniz ise zeytinyağı olsun.

DAHA AZ TUZ:
Yiyeceklerinizdeki tuz miktarının azaltın ve fazla tuzlu hazır gıdalardan da uzak durun.

KAFEiN YOK:
Menopoz döneminde görülen uykusuzluk, sıcak basması ve osteoporoz için çay, kahve, gazlı içecekler gibi kafein tüketimini azaltmak gerekir.

DAHA ÇOK SIVI:

Sıcak basması ve vajinal kuruluk belirtilerinin azalması için günde 8 bardak su için.

BiTKiSEL ÖSTROJEN:
Soya tüketen kadınlarda menopoza sıkıntıları daha az yaşanır. Meme kanseri gibi hastalıklarda ise östrojen içeren yiyecekleri doktorunuza danışınız.

YULAF:
Posa sağlıklı bir menopoz için şarttır. Posanın en iyi kaynağı kepek, çavdar, yulaf, sebze ve meyvelerdir.