HAFTADA iKi KERE BALIK:
Omega -3 ve omega - 6 yağ asitleri kalp riskinin azalmasına yardımcı olur. Bunun için haftada iki kez balık tüketin.
KIRMIZI ETi AZALTIN:
Fazla protein böbrek taşları, gut, yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları ile bağlantılıdır.
ŞEKERDEN KAÇIN:
Kan şekeri düzeyi sağlıklı bir menopoz için önemlidir. Şekeri kesin. Kuru baklagiller, bulgur, kepek, çavdar ve yulaf tercih edin.
ZEYTiNYAĞI:
Yemeklerinizi az yağ ile pişirin. Mutlaka sıvı yağ kulanı, tercihiniz ise zeytinyağı olsun.
DAHA AZ TUZ:
Yiyeceklerinizdeki tuz miktarının azaltın ve fazla tuzlu hazır gıdalardan da uzak durun.
KAFEiN YOK:
Menopoz döneminde görülen uykusuzluk, sıcak basması ve osteoporoz için çay, kahve, gazlı içecekler gibi kafein tüketimini azaltmak gerekir.
DAHA ÇOK SIVI:
Sıcak basması ve vajinal kuruluk belirtilerinin azalması için günde 8 bardak su için.
BiTKiSEL ÖSTROJEN:
Soya tüketen kadınlarda menopoza sıkıntıları daha az yaşanır. Meme kanseri gibi hastalıklarda ise östrojen içeren yiyecekleri doktorunuza danışınız.
YULAF:
Posa sağlıklı bir menopoz için şarttır. Posanın en iyi kaynağı kepek, çavdar, yulaf, sebze ve meyvelerdir.