Ağrı kesici papatya

Baş, eklem, diş veya kas ağrıları... Her gün karşılaştığımız bu sıkıntılar için imdadımıza bitkiler yetişiyor. Ağrıları en iyi kiraz ve papatya geçiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2013 Güncelleme 18 Nisan 2013, 00:00
Ağrı kesici papatya

İÇİNDEKİLER

Ağrı, vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan, organik bir nedene bağlı olan veya olmayan insanın geçmişteki tüm deneyimlerini kapsayan bir duyu olarak tanımlanabilir. Ağrılar akut ve kronik olarak ikiye ayrılabilir. Akut ağrılar birden ortaya çıkan ağrılardır. Kronik ağrılar ise akut ağrılar gibi başlayabilir fakat çok daha uzun süre devam ederler. Uzun süre devam eden ağrılar kişinin hayatının olumsuz yönde etkileyerek depresyon gibi başka rahatsızlıklara da sebep olabilir. Kimi bitkiler ise vücuttaki farklı çeşit ağrılara karşı fayda sağlar.

Papatya
Vücudu rahatlatıcı etkileri ile özellikle çocuklar için güvenle kullanılabilecek bir bitkidir. Bir çay kaşığı papatyayı bir bardak kaynamış suda 1 dakika kadar demlendirdikten sonra hazırlayacağınız çayı, bal ile tatlandırarak kendiniz ve çocuklarınız için güvenle kullana bilirsiniz.

Hardal
2 - 3 tatlı kaşığı hardal sulandırılarak ağrılı yere konur ve bir bezle sarılır. Yabani hardal tohumu ise her ağrıyı geçirebilecek etkiye sahiptir.

Zencefil
1 Bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı toz zencefil konulur. 10 dakika bekletilir, günde 3 bardak içilir. Şekerli toz zencefil yemek de işe yarar.

Kafur
Bir bardak limon kolonyası içinde 1 çorba kaşığı dövülmüş kâfur eritilir. Ağrıyan yerlere ovularak sürülür.

Lahana
Lahana yaprakları ezilir, üzerine sirke damlatılır. Bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır. Bu masaj ağrıları alacaktır.

Keten tohumu

Ağrılı yerin büyüklüğüne göre, keten tohumları sıcak suda lapa haline getirilip tülbende sarılarak ağrıyan yere konur.

Karanfil yağı
Özellikle diş ağrıları için oldukça faydalıdır. Karanfil yağını ağrıyan yerin üzerine koymak yeterlidir. Yutmamak gerekir.

Kiraz
Kirazın meyvesi her türlü ağrıda etkili olan bir ağrı kesicidir. Her hangi bir işleme tabi tutmadan doğrudan yenmesi ile ağrı kesici etkisini gösterir.

Havuç suyu
Baş ağrısı şikayeti olanlar sabah ve akşam yemeklerinden iki saat sonra birer bardak taze sıkılmış havuç suyu içmelidir.