Baş ağrısına gül suyu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2013 Güncelleme 08 Nisan 2013, 00:00
Baş ağrısına gül suyu

İÇİNDEKİLER

Gülden gül suyu ve gül yağı elde edilir. Gül suyu cildi güzelleştirir. Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir. Gül yağı, göz çevresindeki kırışıklıklara, yarım saati aşmadan, sürülür ve göz çevresi temizlenirse kısa sürede yararı görülür.

CİLT KREMİ DOMATES
Domates cilt bakımı için yararlıdır. Cilde tazelik ve renk verir. Dilimlenmiş domatesi ciltteki sivilce ve siyah noktaların üzerine koyup bir süre beklettikten sonra cilt temizlenirse yararı görülür. Suyu yağlı ciltlere iyi gelir ve derideki gözenekleri sıkılaştırır.

ELMA SAÇA İYİ GELİR
Elma
ve elma suyu cilt bakımı için çok yararlıdır. Bir miktar elma sirkesi suya karıştırılıp cilt bakımı ve temizliği, saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için kullanılabilir.

ROMATİZMAYA BEHMEN
Yaban havucu olarak da bilinen, behmen basur şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Uykusuzluk, romatizma ve yüksek ateş şikayetlerinde faydalıdır.

DİKEN ÜZÜMÜ ATEŞ ALIR
Diken
üzümünün meyveleri ile kurutulmuş kökü kullanılır. C vitamini, elma ve limon asitleri bulunmaktadır. Ekşimsi değişik tadıyla iştah açıcı ve kuvvet vericidir. Ateş düşürücü, damar daraltıcı ve yüksek dozlarda müshil etki gösterir.

UYKUSUZLUĞA AKDİKEN
Etkili bir müshil olan akdiken idrar arttırıcıdır ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Fazlası ishale neden olabilir. Derideki kaşıntıları kesmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

YARPUZ NEFES AÇAR
Yarpuz
otu naneye benzeyen bir bitkidir. Mideyi kuvvetlendirici ve nefes darlığını giderici etkilere sahiptir. Vücudu rahatlatır ve ferahlık verir. Adet görmeyi kolaylaştırır, fakat düşüğe sebep olabileceği için gebelikte kullanılmamalıdır.

NEVRUZOTU KANI TEMİZLER
Nevruzotu balgam söktürür. Kanı temizler ve kalbi güçlendirir. Bağırsak gazını söktürür ve sancılarını giderir. Zehirli hayvan sokmalarında da faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ülsere karşı olumlu etkileri vardır. Ödemleri giderici etkilere sahiptir.

SOYA KASLARI GÜÇLENDİRİR
Soya
fasulyesi sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kandaki şeker oranını dengeleyen Soya şeker hastalarına da yararlıdır. Sinirleri ve adaleleri güçlendirir.