Yaza 10 kilo zayıf girin

Şimdiden 'Nasıl mayo giyeceğim?' diye düşünüyorsanız; telaşlanmayın Mariah Carey'inin de imdadına yetişen 'Bleak Diyeti' sayesinde; 2 aylık bir süreçte en az 10 kilo vermeniz mümkün...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2013 Güncelleme 31 Mart 2013, 00:00
Yaza 10 kilo zayıf girin

İÇİNDEKİLER

Şöhreti yakaladığı günden beri balık etli görünümünden bir türlü kurtulamayan ünlü şarkıcı Mariah Carey, fazla kilolarından sık sık şikayet etmesiyle biliniyor. Dünyaca ünlü yıldız, kısa sürede kilo vermek istediğinde 'Bleak Diyeti' uyguluyor. Yağsız protein tüketimini esas alan bu diyet programı sayesinde Carey, 2 aylık bir süreçte tam 10 kilo verdi. Diyet programında şeker ve baharat tüketiminden kaçınan Mariah Carey, bol bol balık tüketmeye özen gösteriyor.

TUZ VE BAHARAT YOK!
Tuz alımını da en aza indiren seksi yıldızın; diyet yaparkenki tek derdi ise tuz ve baharatı kullanmadığı için yemeklerinin lezzetsiz olması!

PROTEİN DİYETİNİZE UYGUN ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı pirinç
1 yumurta
Bir çay bardağı su
Bir çay bardağı yağsız yoğurt
4 bardak su
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı sıvı yağ

SIRF KATI TÜKETMEK İSTEMİYORSANIZ
Eğer sadece katı yiyeceklerin tüketilmesi sizin için sorun oluşturuyorsa; haftada 1 çorba tüketebilirsiniz.

YAPILIŞI:
Pirinci yıkayın ve bir çay bardağı suyla pişirin. Yumurta ve yoğurdu çırpın. 4 bardak suyu az az ayran yapar gibi ekleyin. Yumuşayan ve suyunu çeken pirinçlerin içine ekleyin. Devamlı karıştırarak yoğurt çorbasını kaynatın. Kaynayan çorbanın altını kısın ve çorba kıvamı alana kadar pişirin. 1 çay kaşığı yağ ve naneyi yanmaz tavada ısıtın ama kızartmayın. Sıcak çorbanın üstüne dökün ve karıştırın.

LEVREK BUĞULAMA

MALZEMELER:
3 Adet deniz levrek balığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet arpacık soğan 2 adet domates 3 adet patates 3 adet çarliston biber
12 adet misket havuç 3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı su Maydanoz Nane Limon

YAPILIŞI:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine balıkları uygun bir şekilde yatay olarak dizin. Aradaki boşluklara patates dilimleri, soğan, havuç, biber, sarımsak ve defne yaprağı yerleştirin. Rendelenmiş domatesleri malzemelerin üzerine serpin. Üzerine maydanoz ve nane ilave edin. Limon dilimlerini uygun bir şekilde dizin ve 1 çay bardağı su ekleyin. Ocak ısısını yükseltin. Ardından malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatın. Ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirin. 40 dakika süre sonunda levrek buğulamanız servise hazır hale gelecektir.

TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER
:
Yarım kilo tavuk eti (derisiz göğüs)
1 büyük soğan
1 yumurta 2 kaşık yağsız süt 1 kaşık sirke 1,5 kaşık yulaf Nane, reyhan, maydanoz, dereotu Tuz
Karabiber
Kimyon

YAPILIŞI:
Tavuk eti robotta kıyma kıvamında çekilir. İçine soğan rendelenir. Yulaf, süt, sirke ve kuru baharatlarla yoğrulup ,üzeri örtülüp dolapta en az 1 saat bekletilir. Daha sonra yumurta ve yeşil otlarla iyice yoğrulur. Yağsız tavada pişirilir. Yemeğiniz servise hazır...

1 GÜNLÜK DİYET LİSTESİ

KAHVALTI
2 haşlanmış yumurta,
1 kase yağsız yoğurt ve müsli

3 SAAT SONRA
1 bardak elma suyu

ÖĞLE
1 porsiyon tavuk köftesi
1 kase yağsız yoğurt
1 kase meyve salatası (muz hariç)

3 SAAT SONRA
1 armut ya da elma

AKŞAM
1 porsiyon balık
1 kase yeşil salata


YARIN: JENNİFER LOPEZ'İN DİYETİ