Ağrılara son verin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2013 Güncelleme 28 Mart 2013, 00:00
Ağrılara son verin

İÇİNDEKİLER

Kramp ve baş ağrısı gibi vücudunuzda meydana gelen garip, beklenmedik gelişmeler herkesin başına gelir. Neyse ki, en sık rastlanan rahatsızlıkların bazıları için çözümlerimiz var. Vücudunuz size sürpriz yapmak istediğinde, artık buna hazırlıklı olacaksınız. İşte gün içinde gelişen ağrılara Dr. Mehmet Öz'den pratik çözümler...

KRAMPLAR
Kramplar, kas spazmından başka bir şey değildir; çabuk ve zararsız olmasına rağmen ağrılı da olabilir. Kas spazmı genellikle su ve elektrolit kaybı olduğunda veya kas aşırı çalıştığında meydana gelir.

ÇÖZÜM:
Kramp sırasındaki ağrının hafiflemesine yardımcı olmak üzere bacağa masaj yapın. - Yarım bardak su, yarım bardak domates suyu , yarım bardak portakal suyu, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tutam tuzdan oluşan karışım da işinizi görür.

KULAK TIKANIKLIĞI:
Kulağınızın içindeki basınçla dışarıdaki basınç arasında büyük fark olduğu zaman, kulak zarının yırtılmasını önlemek için kulaklar tıkanır.

ÇÖZÜM:
Burnunuzu tutun, ağzınızı kapatın ve yavaşça hava verin. Yavaş ve dikkatli olduğunuz sürece vücudunuza bir zarar gelmez ve basınç dengelenir.

DONDURMA BAŞ AĞRISI:
Soğuk bir şeyler yiyip içtiğinizde kan damarları hızla büzüşüp genişler. Ağzınızdaki sinirler bu genişlemeyi ağrı olarak yorumlar.

ÇÖZÜM:
Beyin donması da denilen bu baş ağrısının geleceğini hissettiğiniz an, dilinizi damağınıza koyun. Dilin ısısı sinirleri rahatlatır.

GÖZ SEĞİRMESİ:
Göz seğirmesinin nedeni göz kuruluğudur. Gözler fazla kuru olduğunda onları nemli tutabilmek için istemsiz olarak kırparsınız. Bir sinirleriniz harekete geçer ve beyni daha çok kırpması için kandırır. Böylece göz seğirmeye başlar. çalışır.

ÇÖZÜM:
Göz seğirmesi kendi kendine geçer ama bu süreci hızlandırmak istiyorsanız gözün üzerine 30 saniye boyunca sıcak kompres yapın.