Kanser haritası

Türkiye'nin her bölgesinde farklı kanser türü ön plana çıkıyor. Bu ölümcül hastalığa karşı beslenme alışkanlığının değişmesi gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2013 Güncelleme 20 Mart 2013, 00:00
Kanser haritası

İÇİNDEKİLER

Marmara Bölgesi
PROSTAT
Aslında rakam olarak her kanser türünün en sık görüldüğü bölge Marmara. Ama prostat kanseri bunların arasından en dikkat çekici. Prostata karşı domates, kahve ve kabak çekirdeği en iyi gelen besinler.

Karadeniz Bölgesi
MESANE
Kanser Karadeniz'de daha çok erkekleri vuruyor. Bu bölgede kansere karşı ise ceviz, baklagiller, brokoli, zeytinyağı, kabak çekirdeği yenmeli.

Doğu Anadolu Bölgesi
Yemek borusu
Yemek Borusu Hem sıcak ve baharatlı yemek özofagus kanserini ön plana çıkarıyor. Doğu Anadolu halkı daha çok tahıl, kereviz, elma ve turunçgiller yemeli.

Ege Bölgesi
AKCİĞER
Ege'de sigara bağımlılığı çok fazla. Sigarayı bırakmak en iyi çözüm. Bunun dışında elma, siyah üzüm, havuç ve turp bu bölgedekilerin ilk yemesi gereken yiyecekler.

Akdeniz Bölgesi
KOLON
Bu bölgenin insanı aslında en sağlıklı beslenenlerin başında yer alıyor. Yine de kolon kanserine karşı brokoli, yoğurt, karnabahar yemekte fayda var.

İç Anadolu Bölgesi
MEME
İç Anadolu'da erkeklerde akciğer kanseri oranı çok yüksek. Ama meme kanseri sayısı kadar değil. Isırgan otu, baklagiller, balık ve semiz otu meme kanserini önlemede çok iyiler.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi
MiDE
Acılı, yağlı ve ateşte pişen yemekler mide kanserinin baş düşmanı. Bu bölgenin insanı enginar, rezene, mantar, maydanoz, zeytinyağı gibi bitkisel çözümlere başvurmalı.