Karayemiş gençleştirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 00:00
Karayemiş gençleştirir

İÇİNDEKİLER

Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Bronşitte faydalıdır. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Spazm çözücüdür. Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı koruyucudur

Kalbe katır tırnağı
Katır tırnağı kalp ritim bozukluklarında faydalıdır. Kalp üzerine etkileri uzun süreli kullanımlarda kendini göstermektedir. Rahim kasılmalarını da uyarıcı etkileri vardır. Bu etkileri ile adet kanamalarını kolaylaştırır ve doğum sonrası rahmin kendini toparlamasına yardımcı olur.

Sindirime mercanköşk
Baharat olarak sıklıkla kullanılan mercanköşkün çayı yapılır. Özellikle merhem olarak bebeklerdeki gaz ve soğuk algınlığı şikayetlerine karşı faydalıdır. Öksürüğe iyi gelir. Sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır. Anne sütünü arttırır.

Mide ilacı kara lahana
Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Özellikle taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak iltihaplarına karşı koruyucudur.

Cilt için hüsnüyusuf
Hüsnüyusuf çiçeği kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır ve içilir. İktidarsızlıkta faydalıdır. Soğuk algınlığı, grip ve mide üşütmesinden kaynaklanan şikayetleri azaltır. Birçok cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Merhemi cilde renk verir.

Horasani saçları korur
Horasani çiçekleri tomurcuk halindeyken toplandıktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. Zindelik verir ve cinsel isteği arttırır. Saç dökülmesini azaltıcı etkilere de sahiptir. Zehirli olduğu için hekim kontrolünde ya da hazır ürün şeklinde kullanılması gerekir.

Koruk kurdeşen döker
KOruğun şerbeti yapılabilir. Olgunlaşmamış, ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" özellikle salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Çok kullanmamak şartıyla kabızlığı gidermekte etkilidir. İştahı açar. Göz ağrılarını dindirir. Kurdeşende faydalıdır.

Ateşe kadın tuzluğu
Kadın tuzluğu kökleri kurutulduktan sonra suda demlenerek ya da meyveleri taze olarak kullanılır. Göz çevresinde görülen arpacık gibi şikayetlerde faydalıdır. Safrayı arttırır. Ateş düşürücüdür. Ayrıca damarları daraltır ve kanamayı azaltır.

Hepatit ilacı marrup
Marrup ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Hepatite karşı da olumlu etkileri vardır.