Cilt bakımına avokado

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2013 Güncelleme 14 Mart 2013, 00:00
Cilt bakımına avokado

İÇİNDEKİLER

Avokado, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

Kabızlığa demirhindi
Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Boğaz için kayışkıran
Kayışkıran otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır. Boğaz ağrılarını giderir. Egzamaya iyi gelir.

Soğuğa karşı zerdeçal
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer ve hastalıklarına faydalıdır. Vücutta biriken zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.

Diyabetler için madımak
Madımak otunun taze yaprakları salata olarak yenebileceği ya da bitki kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanabilir. Kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir.

Bronşite melek otu
Melek otu iştah açıcıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve gaz söktürür. Bu etkileri ile cinsel soğukluk, ağrılı adet şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.Astım ve bronşitte faydalıdır. İshali keser. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Melekotu yağı romatizma ağrılarını kesici etkiler gösterir.

Gıvışkan idrar söktürür
Gıvışkan otu bitkisi bütün olarak kurutulduktan sonra sıcak suda demlenmek suretiyle çayı kullanılır. Ayrıca, taze yaprakları yemeklerde ve börek yapımında kullanılır. Süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır. Çok iyi bir idrar söktürücüdür ve idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

Gastrit düşmanı hidrastis
Hidrastis bitkisinin kök ve kök sapları kaynar suda demlenerek dahili ya da harici olarak kullanılır. Mantar şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Antibiyotik ve anti bakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır. Hazımsızlık, gastrit, kolit ve ülser şikayetlerini azaltır.

Böbrek dostu dişotu
Dişotunun meyvesi suda kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilerek kullanılır. Damar genişletici ve spazm çözücüdür. İdrar söktürür. Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Astım ve bronşitte faydalıdır. Astım şikayetlerini azaltmasının yanında astım nöbetlerini de önleyici etkiye sahiptir. Kalbi kuvvetlendirir.