Ağrı kesici aşk

Almanlar tıp tarihine geçen bir araştırmaya imza attı. Bilim adamları, migren ve baş ağrısına seksin çare olduğunu kanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2013 Güncelleme 08 Mart 2013, 01:02
Ağrı kesici aşk

İÇİNDEKİLER

Almanya'da Münster Üniversitesi'nde yapılan araştırmada 'seks yapmanın baş ağrısına, ağrı kesicilerden daha iyi geldiği' belirlendi. Rastgele seçilen 800 migren ve 200 küme baş ağrısı olan hastaya anket formu gönderilerek baş ağrısı atakları sırasında seksüel aktivitede bulunup bulunmadıkları soruldu. Migreni olanların yüzde 38' i, baş ağrısı olanların yüzde 48' i anketi cevapladı.

ORAN YÜZDE 60
Bunlar içinde de migrenlilerin yüzde 34' ünün, küme baş ağrısı olanların ise yüzde 31' inin böyle bir tecrübeleri olduğu tespit edildi. Migreni olanların yüzde 60'ı seks sırasında baş ağrılarının geçtiğini (bunların yüzde 70'i ağrının kısmen veya tamamen düzeldiğini bildirdi), yüzde 33' ü ise baş ağrısının şiddetlendiğini bildirdi. Küme baş ağrısı olanların yüzde 37' si ataklarında düzelme olduğunu (bunların yüzde 91' i kısmen veya tamamen iyileşme bildirdi), yüzde 50'si ise kötüleştiklerini bildirdi. Özellikle migreni olan erkek hastaların seksüel aktiviteyi tedavi maksadıyla kullandıkları görüldü. Araştırma, Cephalalgia adlı tıp dergisinde yayınlandı. Araştırmayı yapan nöroloji uzmanları "Araştırmamız, migren atağı sırasında cinsel ilişkide bulunmanın bazı hastaların baş ağrısını tamamen ortadan kaldırabileceğini ortaya koydu. Seks, bazı migren ve küme baş ağrısı ataklarını geçirebilir. Hastalar içinde seksi akut baş ağrısı tedavisi için kullananlar da var. Seks, vücut tarafından üretilen tabii ağrı kesici olan endorfin salgısını tetikleyerek etki göstermiş olabilir." dedi.

KADINLAR BAŞKA MAZERET BULSUN
Araştırmayı değerlendiren Prof. Dr Ahmet Rasim Küçükusta, şu sonuçları çıkardığını söyledi! Baş ağrısını bir 'bahane' olarak kullanan kadınların bu araştırmadan sonra yeni bir mazeret üretmeleri şart oldu. Bundan sonra herkesin içinde yanlış anlaşılırım diye "Başım ağrıyor" denmeyecek. "Başım ağrıyor, başım ağrıyor/ Başına kurban olayım" türküsü yasaklanırsa şaşırmayalım Doktorların 'Bana ağrı kesici yazmayın mideme dokunuyor' diyen hastalarına cevaplarını merak ediyorum. Hastalar da doktorlarından 'ağrı kesici hap istemede' zorlanırlar gibi geliyor bana. Bakalım 'Baş Ağrısı Polikliniklerine' gidenler azalacak mı? Aklıma gelen daha başka şeyler de var ama birden 'Başıma bir ağrı girdi, gideyim bir ağrı kesici hap alayım bari... "