Çağın hastalığı migren, kadınerkek herkesi etkisi altına alıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde çekilmez olan migren nöbetlerine karşı çaresiz değilsiniz. Bazı besinlerden uzak durulması migren ağrısının oluşmasını önleyebiliyor. Migrende esas olan öğün atlamamak; yemeklerde seçici davranmak. Bu hastalığa magnezyum ve kalsiyum yönünden zengin besinler iyi geliyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, ıspanak, lahana), yulaf ezmesi buğday tohumu, sarımsak ve deniz ürünleri gibi gıdalarla beslenmek önemli. Migrene iyi gelmeyen bazı gıdalar şöyle: Bunlardan kaçının: Alkol, gazlı içecekler, çay-kahve, çikolata, işlenmiş etler, konserve yiyecekler, eski tütsülenmiş peynirler, katkı maddesi içerikli besinler, yapay tatlandırıcılar. Rahatça tüketin: Sebze çorbası, haşlanmış yumurta, sebze püresi, armut, elma, papatya çayı, melisa çayı, kereviz, kivi.