Kadınların ilacı üzüm

Şifalı bitkiler insanlara sağlık dağıtıyor. Ama bazıları kadınlara daha iyi geliyor. Avokado, kivi ve üzüm ise bunların başında sıralanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 03:45
Kadınların ilacı üzüm

İÇİNDEKİLER

Kadınların en büyük derdi sağlıklı beslenerek formda kalabilmek. Ev işi, annelik ya da iş yaşamının stresi ve yoğunluğu kimi zaman bunu mümkün kılmıyor. Ama bazı gıdalar hem kadının formda kalmasını hem bütün gıda ihtiyacını sağlıklı bir şekilde almasını hem de kanser, tansiyon, diyabet ve kadınsal hastalıklardan korunmasını sağlıyor. İşte kadınlara özel süper besinler...

SOMON BALIĞI

OMEGA 3 yağ asidinin kalp, damar ve kanserden koruyan etkileri saymakla bitmiyor. Bu besini kadınlar için özel kılan ise D vitaminini fazlasıyla içermesi ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeye yardım etmesi.

ASLAN PENÇESi
Bütün kadın hastalıkları için faydalıdır. Çoban çantası otuyla beraber kullanıldığında rahim sarkması ve fıtığında yardımcı olur. Bu durumlarda taze bitkiden yapılmış 4 bardak çay gün boyu içilmelidir.

AVOKADO
Bel bölgesinin yağlarını eritmekte çok başarılıdır. Potasyum, magnezyum, folat, E, B6 ve K vitamini zenginidir. Günde yarım avokado öneriliyor.

KURU SOĞAN

Vajinal akıntıya karşı soğan suyu en iyi ilaçlardan biridir. 1 orta boy beyaz soğanı 4 parçaya ayırın. Önceden kaynatılan 2 su bardağı kadar suya atıp 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Öğle ve akşam yemeği öncesi birer bardak için.

SOYA
İçinde bulunan ve östrojeni taklit eden fitoöstrojen maddesi sayesinde menopoz şikayetlerini azaltır. Meme ve rahim tümörü olanlar kullanmasın.

YOĞURT
Yağsız ya da az yağlı tercih edilmeli. Kemik sağlığı için daha faydalı bir yiyecek bulmak zor. Kadınlara has bağırsak iltihabını önler. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Her öğünde yenmeli.

KiVi
Portakaldan iki kat daha çok C vitamini içerir. Göz sağlığını korur, kanser riskini düşürür ve kalbe yardımcı olur. Meyve salatası olarak tüketin.

KURU ÜZÜM
Hem yaş hem kuru üzüm kansızlığın ilacıdır. Bol enerji verir. Beyni çalıştırır ve korur. Diş ve diş etlerine de iyi gelir. Çayların yanında şeker niyetine yenmesi öneriliyor.