Ev işine yumurta

Sabahtan akşama kadar çalışan ev hanımları hem yorgun düşüyor hem de sağlıklarından oluyor. Yumurta, tavuk ve muz ise ev kadınlarının yardımına koşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2013 Güncelleme 26 Ocak 2013, 01:06
Ev işine yumurta

İÇİNDEKİLER

Ev kadınları her gün bulaşık, çamaşır, temizlik, ütü, alışveriş, çocuk bakımı gibi yoğun enerji sarf edilen işler yapıyor. Tüm bunları yaparken yorgun düşen kadınlar aynı zamanda sağlıklı bir vücuda da sahip olmak istiyor. Uzmanlar hem enerji veren hem de ev hanımlarının formunu koruyan besinleri şöyle sıralıyor:

Yumurta
Kemikler için kalsiyum, kansızlık için demir, beyin için gerekli mineraller ve kaslar için protein sağlar. Her gün yiyebilirsiniz.

Kuruyemiş
Yoğun tempo için bir numaralı enerji kaynağıdır. Vücut için gerekli olar bitkisel yağları verdiği gibi depolanan yağ içermez. Sağlıklıdır.

Avakado
Çok enerji harcadığınız için bol kalori almanız gerekir. Avakado kalori ve yağ yakımını hızlandırır. Üstelik vücut için gerekli birçok vitamin ve minerali içerir. Bunların yanında vücut ağrılarını dindirmekte çok iyidir.

Tam tahıl ekmeği
Hem enerji veren karbonhidrat deposudur hem de kas sağlığı için gerekli kaliteli proteini sağlar. Yağ oranı düşüktür ve hazmı kolaylaştırır.

Havuç
Kan basıncını düzenler ve tansiyonu düşürür. Beyin ve kas iletişimini sağlıklı seviyelere çıkarır. Çalışmaktan gün boyu yorgun düşen kaslara güç verir.

Muz
En sağlıklı enerji kaynaklarından biridir. Yüksek potasyum sayesinde kaslarınızda oluşacak krampların giderilmesine yardım eder. Her gün bir küçük muz hazımsızlığı giderir.

Tavuk
Yoğun tempoda kaslarınız için en gerekli şey proteindir. Tavuk eti ise en sağlıklı ve en kaliteli protein kaynağıdır. Kızartma yerine, ızgara ya da haşlama yiyin.

Humus
İçine zeytinyağı kattığınızda sizin için gerekli yağ ve minerali size verir. Üstelik meme kanseri riskini de yarı yarıya kadar azaltır.