Kalp dostu ayı üzümü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 00:51
Kalp dostu ayı üzümü

İÇİNDEKİLER

KALP DOSTU AYI ÜZÜMÜ
Ayı üzümü, mikrop öldürücü etkisi ile özellikle idrar yollarındaki mikropları öldürerek başta mesane ve böbrek iltihapları olmak üzere idrar yolu hastalıklarına karşı faydalı olur. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.

ITIR ÇİÇEĞİ GUTU BİTİRİR
Itır çiçeği uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Gut hastalığına faydalıdır. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

KIZILCIK ATEŞ DÜŞÜRÜR
Kızılcığın kabukları ve meyvesi kullanılır. Yaprağı ezilip yaraya sürülürse iyileşmesine yardımcı olur. Suyu uykusuzluğa iyi gelir. Şurubu vücuda kuvvet verir. Kızılcık ağacının kabukları kaynatılarak etkili bir ateş düşürücü elde edilir. Kabukları toz haline getirilip yaralara mikrop öldürücü olarak serpilebilir.

CİLT KREMİ BADEM
Bademin içinde bol miktarda E vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem yağı ise hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.

BÖBREK İLACI MISIR
Mısır mide şikayetlerini azaltır. Göz ve diş sağlığı için faydalı bir besin olan mısır böbreklere de yararlıdır. Mısır püskülü potasyum deposudur. Böbrek kumlarını ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Romatizma hastalığı çekenlere çok iyi gelir.

HUŞ SAÇLARI GÜÇLENDİRİR
Huş ağacının yaprakları kurutulup üzerine sıcak su dökülerek çayı yapılır. Bu çay kanı temizleyici ve idrar söktürücüdür. Vücutta biriken fazla suyu ve tuzu boşaltarak şişmanlamayı önler. Saçları güçlendirerek saç dökülmesi ve kepeği önler. Cilt hastalıklarında da faydalıdır.

AFRODİZYAK MAHLEP
MAHLEP ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.

ASTIMA KARAHALİLE OTU
Bir Hint bitkisi olan karahalile, basur kanamalarını ve şikayetlerini giderir. Sindirim sistemindeki yara ve kanamalara iyi geldiği için ülserlilere faydalıdır. Kronik öksürük ve astım şikayetlerini azaltır. Damar büzücü etkisi ile kanamaları durdurmaya yardımcı olur.

BAKLA ÖKSÜRÜK KESER
Kuru baklanın 100 gramında 26 gram protein, 58 gram karbonhidrat vardır. İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumu ve taşının dökülmesine yardım eder. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Ama şekeri yükseltir, diyabetlilere önerilmez.