21 yaşındayım. Yeni evlendim. Tam sertleşme olmadan boşalıyorum. İlaç kullansam mı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2013 Güncelleme 20 Ocak 2013, 01:12
21 yaşındayım. Yeni evlendim. Tam sertleşme olmadan boşalıyorum. İlaç kullansam mı?

İÇİNDEKİLER

Yeni evli çiftlerde cinsel ilişkinin başında sıkıntılar olabilir. Daha önce eğitimi ve deneyimi olmayan durumlar olduğundan sabır, sevgi ve gayret gerekiyor. En büyük sıkıntı korkmanız. Korkarak yaşamaya çalıştığınız sürece çözümler gecikebilir. Hem kendi bedeninizi hem eşinizin bedenini tanımak ve bir arada olmaktan zevk almak için yeterince zamanınız olduğunu unutmayın. Önce tekrar baştan deneyin. Şikâyet devam ederse iç hastalıkları, üroloji ve psikiyatri uzmanına başvurmak gerekebilir.

* Kemik ölçümü yaptırdım. T-2,8 çıkmış. Bu ne demek? Ne yapayım?
Kemik erimesi var demek. Süt ve süt ürünleri, keçiboynuzu gibi kalsiyumlu gıdalar al. Cildinin güneşle temas etmesini sağla. Tuzsuz ye. Sigara ve alkol kullanma. İlaç kullanman gerekiyor.

* Şeker hastasıyım. 5 yıldır hazımsızlığım var. Şimdi de mide felci olmuşum. Ne demek?
Vagus siniri denilen bir sinir kablosu var. Yemekten sonra bu kablo ile mide hareketlerinin yapılması sağlanır. Bu da midenin kasılmasını sağlar. Midenin içindeki gıdalar aşağı doğru ilerler. Vagus siniri uzun süreli şeker hastalarında zarar görebilir. Bu durumda mide hareketleri sağlanamaz. Bir çeşit felç olmuş denilebilir. Bildiğin felç gibi düşünme. Hem şekerini düzene sok. Hem de sana denilenleri düzenli yap.

* Uyku düzenim bozuk. Kâbus görüyorum. Sinirliyim. Uyku ilacı alsam olmaz mı?
Arabanın alarmı çalınca susturuyor musun? Sebebini mi arıyorsun? Bedenin alarm verince sebebini ararız. Alarmı susturunca sıkıntı geçmez. Hatta ilerler. Önce iç hastalıkları uzmanına git. Anlattıklarına göre "Kan şekeri düşüklüğü" olabilir. Halsizlik, yorgunluk ve baş dönmesi yapan, iş verimini düşüren ve sizi kızgın, öfkeli, sabırsız bir hale getiren bir durumdur. Çok sık olmasına rağmen üzerinde pek durulmayan önemli bir hastalıktır. Kilo veremeyen kişilerin çoğunda reaktif hipoglisemi vardır. Doğru muayene olmaya.

* Sık sık ağrı kesici alıyorum. Böbrek çürümesi yapar mı?
Ağrı kesici ilaçlar çeşit çeşittir. Her bir çeşidin yan etkileri farklıdır. Çürüme tabiri yerine çalışma bozukluğu dersek daha iyi olur. Gereksiz ağrı kesici kullanımı böbreğin çalışmasını bozabilir.

* Grip oldum. Ateşim 37.5 çıktı. Ama doktor bana antibiyotik vermedi.
Ateşini nerenden ölçtüğünü yazmamışsın. Koltuk altı, ağız içi, makat ölçümleri ayrı ayrı değerlendirilir. Seninkini koltuk altı ölçümü kabul edersek, her ateş yükselmesine antibiyotik verilmez. Ayrıca grip dememiz için ateşin 38,5 ve üzerinde olması gerekir. Verilen tedaviyi al. Bol su iç. Sık sık ılık duş alabilirsin. Sirkeli su, kolonya ile ateş düşürülebilir.