Tartışmasız sağlık

Brokolinin sağlıksız olduğu polemiği devam ediyor. Bilim adamları elma, nar ve yoğurdu ise tartışmasız sağlıklı buluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2013 Güncelleme 14 Ocak 2013, 03:46
Tartışmasız sağlık

İÇİNDEKİLER

Yıllardır süper besin olarak tanıtılan brokoli, yeşil çay, kivi, tatlı patates, yaban mersini, kurt üzümünün son günlerde sağlıksız olabileceği tartışmaları devam ediyor. Bu gıdalar çeşitli polemiklere sebep olurken bilim adamları yeni süper gıdaları listeledi bile. Buna göre elma, nar, kuru fasulye, zeytinyağı, siyah çay ve yoğurt tartışmasız olarak sağlık saçıyor.

ELMA
Günde
1 elma günlük vitamin ve mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Böbrekleri temizler, tansiyonu ve kan şekerini düşürür. Kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı koruyucudur.

ZEYTİNYAĞI
İçerdiği
zengin E, A, D ve K vitaminleri ile her yaşta insanın ihtiyacına yanıt verir. Kanser lezyonlarını önlemede çok önemli rol oynar. Oleiprine adlı madde sayesinde hücreleri yeniler. Mideyi çepeçevre koruyucu bir tabakayla sararak mide asidini azaltır.
Yaşlanmayı önler.

ÇAY
Çay
uyarıcı etkisi ile vücuda zindelik verir. Yorgunluğu giderir. Zihni uyarır ve konsantrasyonu kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür.İshali keser. İltihaplanmayı önler. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır.

NAR
Potasyum
ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar yorgunluğu gidermekte çok iyidir. Akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanserine karşı vücudu korur. Damar sertliğini önler ve damarları açar.

KURU FASULYE
A,
B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri ve lif açısından zengindir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Aynı zamanda yüksek şeker
oranını düşürür.


YOĞURT
Şeker hastaları için yararlı bir besindir. Zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir besindir. Doğal bir antibiyotiktir. Kemik sağlığı için vazgeçilmez gıdadır. Cilde iyi geldiği gibi yaşlanmayı önleyen etkileri de vardır.