ENFEKSİYON SAVAŞÇILARI...
Omega 3 yağ asitlerini içeren balık, fındık ve ceviz ile Omega 9 içerikli zeytinyağı, fındıkyağı gibi yağlar bağışıklık sistemini olumlu etkiliyor. Haftada 2-3 kez balık, 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmeli. Kırmızı et, karaciğer, fındık, ceviz, fıstık, süt, peynir ve baklagiller çinko zenginliği ile enfeksiyonlara karşı vücudu güçlü kılıyor.
KÜÇÜK ÇOCUKLARA EZEREK YEDİRİN
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişleri boğulma tehlikesine karşı küçük çocuklara ezerek yedirmek gerekiyor. Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Fındık, fıstık, leblebi, çekirdek gibi besin maddeleri 4-5 yaşından küçük çocuklara ezilerek verilmeli" uyarısında bulundu.