Kuruyemişle soğuğu yenin

Kar soğuğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz şu günlerde, içimizi ısıtan besinlerle sağlıklı kalmak mümkün. Özellikle antioksidan bakımından zengin fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişler vücudu sıcak tutuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 11 Ocak 2013, 00:00
Kuruyemişle soğuğu yenin

İÇİNDEKİLER

Soğuktan ve hastalıklardan korunmak için beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Özellikle şu günlerde kan ısısını artıran, içimizin ısıtan kuruyemişlerin tüketilmesi öneriliyor. E vitamini bakımından zengin olan fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ile yeşil yapraklı sebzeler ve kurubaklagiller ile tahinin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, vücudu ısıtan diğer besinleri ve faydalarını şöyle sıralıyor:

ENFEKSİYON SAVAŞÇILARI...
Omega 3 yağ asitlerini içeren balık, fındık ve ceviz ile Omega 9 içerikli zeytinyağı, fındıkyağı gibi yağlar bağışıklık sistemini olumlu etkiliyor. Haftada 2-3 kez balık, 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmeli. Kırmızı et, karaciğer, fındık, ceviz, fıstık, süt, peynir ve baklagiller çinko zenginliği ile enfeksiyonlara karşı vücudu güçlü kılıyor.

KÜÇÜK ÇOCUKLARA EZEREK YEDİRİN
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişleri boğulma tehlikesine karşı küçük çocuklara ezerek yedirmek gerekiyor. Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Fındık, fıstık, leblebi, çekirdek gibi besin maddeleri 4-5 yaşından küçük çocuklara ezilerek verilmeli" uyarısında bulundu.