Ahududu kanı temizler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2013 Güncelleme 04 Ocak 2013, 00:00
Ahududu kanı temizler

İÇİNDEKİLER

Taze ve olgun döneminde ahududu yemek çok şifalıdır. Vücuttaki toksinleri dışarı atar, kanı temizler, kuvvet ve canlılık verir. Ayrıca, çiçeği bulup kaynatabilirseniz, bu su, hem göz hem bademcik iltihaplarında tedavi edici rol oynar.

Adaçayı astıma faydalı
Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kanamaları keser. Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Astım hastaları için yararlıdır. Böbrekleri çalıştırır.

Ayva ishali kesiyor
Şeker ve tanen gibi maddeler ihtiva eder. Vitamini boldur, ishal kesmek için en iyi ilaçtır. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanılır. Hastaya günde 30 gr'dan 10 gr'a kadar ayva şurubu verilebilir. Çekirdekleri bazı egzamalarda çok iyi sonuç verir.

Brokoliden vazgeçme
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.

Vitamin deposu domates
Vitamin deposudur. Özellikle A vitamini bakımından çok zengindir. Fakat içinde oksalat denen bir madde olduğundan böbreklerinde taş ve kum olanların fazla yemeleri iyi değildir. Mevsiminde tüketilmesi önemlidir.

Dut ye, iltihaptan kurtul
Beyaz dutun yaprakları idrar söktürücüdür. 7 gr. kadar yaprak 250 gr. suda haşlanıp içilirse hemen etkisi görülür. Karadut daha çok doktorlukta kullanılır. Karadut şurubu ağızda, diş etlerinde meydana gelen iltihapları iyileştirir. Bir parça hatmi çiçeğini haşlayıp içine dut şurubu konularak gargara yapılırsa bademcik iltihapları geçebilir. Küçük çocukların ağız ve diş iltihaplarında en çok kullanılan ev ilacı dut şurubudur.

Enginar her derde deva
Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, şişmanlık, romatizma, kurdeşen ve egzamada oldukça faydalıdır. Kan dolaşımını düzeltir. Kolestrolün neden olduğu damar sertleşmelerinin, enfarktüs ile beyin kanamalarının önleyicisidir.

Gözlerin gül yaprağı
Özellikle kırmızı gülün yaprakları sağlık için faydalıdır. 20 gram gül 1 litre suda haşlanarak bir fincan içildiğinde ishali keser. Aynı su ise yapılan gargara bademciklerde, göz banyosu da gözlerdeki iltihaplara iyi gelir.

Hazımsızlığa dereotu
Şifa kaynağı bitkilerin başında dereotu geliyor. Kokusu nedeniyle birçok kişinin uzak durduğu dereotu yemekleri ve salataları süslemek için kullanılıyor. Bu güzel bitki, iştah açıyor, kuvvet, çeviklik veriyor, bağırsak gazlarını gideriyor. Ayrıca hazımsızlığa da fayda sağlıyor.