Sağlıklı abur cuburlar

Abur cubur yüzünden kilo almak kaçınılmaz bir son. Ama hem sağlıklı beslenip hem de televizyon karşısında atıştırmalık bir şey yemek mümkün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2012 Güncelleme 31 Aralık 2012, 00:29
Sağlıklı abur cuburlar

İÇİNDEKİLER

Cips,gofret, çikolata gibi abur cuburlar herkesin korkulu rüyası. Bu gıdalar hem sağlıksız hem de bol miktarda depolanan yağ içeriyor. İnsanlara lezzetli geliyor ve atıştırma ihtiyacı hissedenleri en zayıf noktalarından vuruyor. Ana yemekler kadar önem taşımıyorlar ama onlar kadar kilo aldırıyor. Uzmanlar bu kötü alışkanlığı bırakamayanlar için sağlıklı önerilerde bulunuyor.

İşte kilo aldırmayan abur cuburlar...

FINDIK İLE KURU ÜZÜM KARIŞIMI
Fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz. Kuru üzüm ile beraber yersek zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızına katkıda bulunuruz.

CACIK
Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi ödemi azaltıp, dolaşımımızı da açıyor. Salatalık ise yavaşlayan metabolizmayı hızlandırır.

BİTTER ÇİKOLATA
Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte tüketmek kilo verme hızını artırıyor.

MAYDANOZ VE PEYNİRLİ SANDVİÇ
Peynir, ekmek ikilisi bir de yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmamızı hızlandırmakta ve kilo vermemizi kolaylaştırmakta rakip tanımaz.

CEVİZ VE ELMA
Omega-3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Elmanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Bu birleşim yeryüzünün en sağlıklı ikililerinden.

YULAF EZMESİ VE MEYVE
Yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Meyvelerle birleştiğinde sindirim sistemi problemlerini
aşmak kolaylaşır.

MEYVELİ PROBİYOTİK YOĞURT
Pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmeliyiz. Böylece bağışıklık sistemimizi de güçlendirmiş oluruz.