Pratik bilgiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2012 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 00:00
Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

Pilavınız lapa olmasın

Fırın poşetinde pişirdiğiniz tavuğun içine 1 adet soğan atarsanız rahatsız edici kokusunun kaybolduğunu göreceksiniz.

Pişireceğiniz etin daha yumuşak olması için 1 gece önceden süt ve zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.

Patatesleri kızartırken birbirine yapışmasını istemiyorsanız dilimledikten sonra birkaç kez yıkayıp süzün.

Pilavınızın daha beyaz olmasını istiyorsanız pişirirken içine 1-2 damla limon suyu damlatın.

Pilavınızın lapa olmasını istemiyorsanız 2-3 su yıkayın.

Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura bir miktar patates püresi ekleyebilirsiniz.