Pratik bilgiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 00:00
Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

Dağıtmadan kesin...
Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin. Dağılmayacaklardır.

Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

Akşamdan artan pirinç pilavını ısıtıp yemeği sevmiyorsanız, onu çorbalarınızda değerlendirebilirsiniz.

Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden kaybetmeyecektir.

Sebze pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Sebze yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.