Doğallığın adresi

Botoks, yüzde ifade değişikliğine neden olmaz. Sadece görüntünüzdeki yılların verdiği yükü alıp götürür...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 02:09
Doğallığın adresi

İÇİNDEKİLER

Botoks sonrası ifademi kaybedip, şaşkın bakışlara sahip olma riskim var mı? Hayır yok! Doğru ellerde, uygun dozlarda yapılan uygulamalar sayesinde son derece yüz güldürücü sonuçlar alabilirsiniz.

HİSSİZLİK YOK
Botoksun ilk uygulanmaya başladığı zamanlarda, bunu yaptırmanın ayrıcalığının belli olması amacıyla yüksek doz enjeksiyonlar ile herkesde aynı ifade ya da ifadesizlik yaratılıyordu. Bu doğru! Ancak günümüzde değişen estetik ve güzellik anlayışıyla birlikte, kişiye özel, doğal görünümlü, sadece kusurların giderildiği yaklaşımlar ile ifadenizi kaybetme riskiniz yok.

Botoks yaptırdıktan sonra yüzümde hissizlik olur mu?
Botoks bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle uygulandığı yerde herhangi bir şişliğe neden olmaz. Hissizlik olayı ise söz konusu değildir. Çünkü botoksun etki ettiği kaslar, motor sinirleri etkileyerek hareket kontrolünü sağlarlar. Duyu sinirlerinin liflerine herhangi bir etkisi olmaz, hissinizde bir değişiklik olmaz.

Botoks yaptırdım ertesi gün ne olur?
Botoksun etkisi ertesi gün görülmez. İlaç 3. gün etkiye başlar, en iyi görüntü 2. veya 3. haftadan sonra gözlemlenir. Bu dönemde kontrolleriniz yapılır.

AYNI GÜN TABURCU OLUN
* Botoks yaptırsam aynı gün çalışabilir miyim ? Botoks iş kaybına neden olmaz. Uygulamadan hemen sonra çalışabilir, hayatınıza devam edebilirsiniz.

KAS HASTALIKLARINA DA ÇARE
Botoksun en bilinen kullanımı, mimik kaslarının kötü ve aşırı kullanımına bağlı kırışıklıklar içindir. Onun dışında yüz asimetrisinin düzeltilmesi, gülme estetiği, kaş kaldırma, yüz ovalini oluşturma, dudak şekillendirme, burun ucu kaldırma ve aşırı terleme diğer estetik kullanımları arasındadır. Botoksun kozmetik uygulamalar dışında, istemsiz göz ve yüz seyirmeleri, şaşılık, kuru göz, yüz felci ve spastik kasların rahatlatılması gibi problemlerde kullanım alanı mevcut olup; ilgili problemin uzmanı ile başarılı uygulamalar yapılabilmektedir. Böylece sağlık nedeniyle kusuru olanlar da bıtoksla hayat bulur.


Uzman Dr. Berfu Babucçu